E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

A Pankastic! zenekar és a Corpus Harsona Quartet közös koncertjeForrás: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális KözpontEsemény időpontja: 2017 Június 21. ( Szerda ) 19:00
Frissítve: 2017 Június 16. ( Péntek ) 14:27
Helyszín: Kulturális Központ
A Pankastic! üde színfoltként tűnt fel a magyar zenei palettán új stílussal, amelyet ők django-popnak neveztek el.

A django-swing, más nevén gipsy-swing eredendően a belga származású Django Reinhardt nevét jegyzi, akinek sikerült az európai jazz egyik legkülönlegesebb, legkönnyebben befogadhatóbb és legtáncolhatóbb műfaját megteremtenie. A Pankastic tagjai újragondolván ezt a stílust, megfűszerezték a gipsy swinget magyar népzenei, valamint klasszikus zenei elemekkel. A magyar identitást erősíti a zenekarban a cimbalom, amely 2016 júniusától már hungarikumnak számít.

A koncerten elhangzanak saját dalaik, népdalfeldolgozásaik, és természetesen néhány eredeti Django Reinhardt szerzemény. A zenekar - az énekes Pálmai Panna révén - békési kötődésű.

A világot bejárt Corpus Harsona Quartet 2001 óta fennálló Artisjus és Nemzetközi Rézfúvós Kamaraverseny különdíjas zenekar. Repertoárjukban klasszikus, romantikus, reneszánsz, barokk és modern darabok is szerepelnek. A két zenekar együtt egy teljesen új hangzást nyújt. Klasszikus zene, népzene, jazz, swing. Igazi fúzió, amely felejthetetlen élményt nyújtott már, és nyújt továbbra is a nagyérdeműnek. (Pálmai Panna írása a békési koncertről.)

A rendezvény időpontja: 2017. június 21. (szerda) 19 óra

Helyszíne: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

A belépés ingyenes!

(Támogató adományt tisztelettel elfogadunk.)

Társrendező és támogató: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Békési Szervezete

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?