Tehetségpont kiállítás a Kölyök - Akadémián!


Június elején a református iskola Petőfi és Rákóczi utcai alsó tagozatos intézményegységeiben tehetségműhely-kiállítás nyílt, összegezve az elmúlt tanév eseményeit.

A diákok munkái mellett, rajzpályázatokra készült alkotások, és a környezetismeret tananyaghoz kapcsolódó makettek, valamint oklevelek, érmek is bemutatásra kerültek, továbbá fotókon lehetett betekintést nyerni a fontosabb történésekbe.

A 2015 szeptembere óta működő Akkreditált Kiváló Tehetségpont a 2016/17. tanévben már több mint 120 tehetségígérettel büszkélkedhet.

Az intézményben első osztálytól kezdve felmenő rendszerben, órarendbe építve történik a tehetséggondozás. Az első évfolyamos tanulóknál az első félévben még a tehetség azonosítása folyik, majd a második félévtől kapcsolódnak be a tehetségfejlesztő munkába matematika, dráma, zenei, vizuális és mozgásos műhelyekben.

A tehetségműhely keretein belül versenyfelkészítés is történik. Ebben a tanévben a következő versenyeredmények születtek:

  • matematika: Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyen (megyei szinten): Kiss Tamara 26. hely;
  • ének-zene: a Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyen, Budapesten: Pankotai Edina arany minősítéssel II. hely, Hőgye Péter arany minősítéssel különdíjban részesült;
  • vizuális: a Tudorka-Világ, Graph-Art Kiadó által meghirdetett rajzversenyen Czinanó Hédi intézményi díjban részesült.
  • mozgásos - foci: a Kakaó - kupán Szeghalmon (megyei) az 1. korcsoport a 3. helyen végzett.

Ebben a tanévben is volt szakmai nap Mesés iskolakezdés címmel, amelyet Bartyik Gitta pszichológus, gyógypedagógus, meseterapeuta tartott az iskolába készülő gyermekekről az érdeklődő szülőknek, a pedagógusoknak.

Balogné Sztraczinszki Andrea

tehetségpont koordinátor

Tételek: 1 - 20 / 31 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!