Átadták a felújított Tornatermet


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés, Szántó A.
Megjelent: 2017 Június 23. ( Péntek ) 12:10
Módosítva: 2017 Június 29. ( Csütörtök ) 11:21
A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Szánthó Albert utcai telephelyén 2017. június 22-én felavatták a megújult tornatermet.

A beruházás keretében a mai kor követelményeinek minden szempontból megfelelő, parketta borítású sportpadló lerakása történt meg. E mellett 4 db kosárpalánk lett felszerelve. A fő palánkok alatt a sérülések elkerülése érdekében biztonságos ütköző rész kialakítására is sor került. Mindezeket egy 21. századi mérkőzésigényeket kielégítő eredményjelző panel koronázza meg.

A beruházás értéke 20000000 Forint. Az összeg nagy részét a békési Szabadidős és Sportjáték Klub bocsátotta rendelkezésre. Békés Város Önkormányzata, valamint a Békési Református Egyházközség egyaránt 2500000 Forinttal járult hozzá a fejlesztés sikeréhez.

Az átadó ünnepségen Takács János a békési Szabadidős és Sportjáték Klub képviseletében beszélt a beruházás létrejöttének körülményeiről és megköszönte a támogatók és a kivitelezők segítségét. Ez után Vég Gábor általános iskolai intézményegység-vezető az iskola nevében jelképesen átvette a tornatermet, amit Katona Gyula református esperes megáldott. Majd a jelen lévők átvonultak az ebédlőbe, ahol Kálmán Tibor alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

Az intézmény életében nagy segítséget jelent, hogy a következő tanév testnevelés óráit ilyen körülmények között tarthatjuk. A beruházás Békés városának sportéletében is fontos szerepet tölt be, hiszen a kosarasok utánpótlás csapati számára edzéslehetőséget és a hazai mérkőzések helyszínét is biztosítja majd a terem. Hosszú távon más sportágakkal is a jó együttműködés alapjait szolgáltathatja.

Vég Gábor

Tételek: 1 - 20 / 44 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!