Kézzel? Géppel? Szívvel!


A XXI. században a digitális eszközök térhódítása miatt egyre inkább háttérbe szorul a kézírás, mint kommunikációs csatorna.

Miért tarjuk mégis fontosnak, hogy tanítványaink birtokosaivá váljanak ennek a "régimódi" tudásnak? Az írás elsajátítása és művelése befolyásolja agyi aktivitásunkat, több részképesség fejlődésére is hatást gyakorol egyidőben, segíti az emlékezeti működést, sokat elárul személyiségünkről is; és ez csak néhány kiragadott példa a sok-sok áldásos hatása közül.

Ezért is örülünk annak, hogy a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulói (1-12. évfolyamig), a Református EGYMI munkatársainak felhívására ebben az évben is szép számmal vettek részt a kézzel való szépírás népszerűsítésére szervezett versenyen!

A közel 100 induló közül minden korcsoportban kiemeltük a 3-3 legszebb pályamunkát benyújtó tanulót, de a rendezvény fókuszában elsősorban nem a versengés, hanem az írás megszerettetése, alkotásként való megbecsülése állt. Szépet teremteni pedig csak szívvel lehet!

Köszönet a gyermekeket felkészítő tanítóknak, tanároknak, a fejlesztő és gyógypedagógusoknak!

Gionné Kertész Julianna

fejlesztő pedagógus


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!