Zajlanak a munkálatok az M44-es gyorsforgalmi út nyomvonalán


Az M44-es út építése 3 ütemben valósul meg, jelenleg a Tiszakürt-Kondoros szakasz kivitelezési munkálatai zajlanak. Az első ütemben megvalósuló 62 km hosszú szakaszt a kivitelezés során további 3 szakaszra osztották.

Tiszakürt és Kunszentmárton között 20,5 km hosszan, Kunszentmárton-Csabacsűd között 20,5 km hosszan, míg Csabacsűd és Kondoros között 20,4 km hosszan épül az új út.

A Csabacsűd és Kondoros közötti szakasz kivitelezését a Duna Aszfalt Kft. – Hódút Kft. végzi.

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője a Csabacsűd-Kondoros szakaszon, a Kardos területén létesülő üzemmérnökség területén tartottak sajtótájékoztatót.

Dankó Béla elmondta, hogy a teljes 62 km-es első ütem összesen 145,6 milliárd Ft hazai forrásból valósul meg. Mint mondta, kiemelkedően fontos ez az út, hiszen az út hiánya igen hátrányos helyzetben tartotta az itt élőket. Jelenleg humuszolási, töltésalapozási és régészeti munkák folynak.

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tájékoztatott, hogy a töltési és alapozási munkák során naponta 8000 m3-nyi földet mozgat meg 80 teherautó.

A kivitelezők ideiglenes szállító utakat építettek ki a leendő nyomvonal mentén, kb. 30 km hosszan, ezek egyrészt a korábbi bekötő utak megerősítésével, valamint új utak kialakításával jöttek létre.

Jelenlegi munkák után szeptember végén, valamint októberben várhatóan elkezdik a próba-aszfaltozásokat is, valamint a keresztező közutak felújítását.

A további két szakaszon, vagyis Tiszakürt-Kunszentmárton és Kunszentmárton-Csabacsűd szakaszon is jó ütemben zajlanak a munkák, ezeken a területeken is végzik a töltésalapozást, valamint a próba-cölöpözéseket a műtárgyaknál, a épülő Körös-híd pórba-cölöpözése is zajlik.

A teljes 62 km hosszú útszakasz befejezését 2019 végére tervezik.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!