A jövő mesterei az iparkamaránál


Az iparkamara szervezésében zajló mesterképzésben újabb két szakmával bővült a lista.

A szakemberek részéről érkezett igények miatt újabb támogatást kérvényezett a megyei kamara, aminek nyomán immár 75-en vehetnek részt a kurzuson, támogatott formában, 10 szakmában. De többen önköltséges formában tanulnak.

Az utóbbi években megnőtt az igény a mestervizsga megszerzésére. Az iparkamara a felkészítő tanfolyamok és vizsgák szervezésével szolgálja a szakképzés és a gazdasági szereplők ügyét ezen a területen.

A tanfolyamokon a szakmai rész elméletből és gyakorlatból áll, ezen kívül pedagógiai és vállalkozási ismeretek tárgyakat is tanulnak a jelöltek.

– Ők azok a szakemberek, akik szakmájukban többet akarnak elérni. Tanulnak. Mesterlevelet akarnak szerezni, sok esetben azért (is), mert szüleiknek, nagyszüleiknek is megvolt. Más esetben a gazdasági tevékenységhez, vagy tanulótartáshoz elengedhetetlen ez a végzettség. Többségük egyéni vállalkozó. Legtöbben Békés megyéből járnak, de a régió több településéről is – adja meg a részleteket Mészárosné Szabó Anna szakképzési osztályvezető.

Mint ismert, a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosít forrást a képzéshez azok számára, akik vállalják a feltételeket, többek között, hogy részt vesznek a tanulóképzésben.

Az iparkamara tanfolyam nélküli mestervizsgát is hirdet: bútorasztalos, kozmetikus, burkoló és autóelektronikai műszerész szakmákban. (Tel: 06-30/59-000-88)

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!