Komszi - a kapitány!


Koma Dániel a békésiek legtapasztaltabb játékosa idén is csapatkapitány a BSzSK Gladiátorainál.

A nyarat nemcsak pihenéssel töltötte, hisz korábban megírtuk, hogy ismét csatlakozott a B33 válogatotthoz. A csapattagokkal együtt már az alapozást is megkezdte. Őt kérdeztük az idei szezon kapcsán:
Ismertél-e korábban valakit az új igazolású játékosok közül?
Legtöbbjük "szemtelenül fiatal", ezért még nem igazán ismertem senkit. Pár meccsen már volt akivel ellenfélként találkoztam, de mondhatjuk, hogy nulláról kezdtük az ismerkedést.

Hogyan zajlik a felkészülésetek? Mit tartasz a legfontosabbnak?
6 hetünk van kezdésig. Sok új játékos érkezett ezért sok a dolgunk. Első hetekben a fizikális felkészítés a dominánsabb, aztán egyre több a labdás kosárlabda és taktikai felkészülés. Ebben az időszakba kell az edzőmeccseken csapattá forrnunk, hogy a szezon első meccsére már ütőképes csapat álljon össze. S hogy mi a legfontosabb szerintem? Egyrészt a fizikális részt nem lehet megspórolni hiszen fel kell építeni egy alapot, amire majd egész évben számíthatunk, másrészt a taktikai rész. Sok új játékost kell beépítenünk és csapattá gyúrni őket. Ez lesz a fő célunk most.

Mi a legnagyobb kihívás a felsőházba jutott Békésnek?
A legnagyobb kihívás talán pont ez az egység kialakítása lesz. Nem lesznek könnyű ellenfelek. Fel kell dolgoznunk a kudarcokat, a sikereket hogy egységes erős csapatunk lehessen.

Mi a véleményed az új csarnokról, ahol edzetettek már?
Az új sportcsarnok minden szempontból extra. Játékosként és nézőként minden igényt kielégít. Örülök, hogy ott edzhetünk és játsszuk majd a meccseket.

Mit üzensz a szurkolóknak?
A szurkolóknak csak annyit üzennék, hogy remélem mindenkivel találkozunk az új szezonban is, akikhez már Békésen hozzászokhattunk. Igyekezni fogunk minél több örömet okozni majd a játékunkkal!

Erdei F. és Erdei K.

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kosárlabda