Járdafelújítás összefogással a Malomasszonykertben


Közös megoldáskereséssel, összefogással újítaná fel az önkormányzat a Malomasszonykert járdás dűlőit.

Néhány lelkes ott élő fogadóóráján kereste fel Izsó Gábor polgármestert, ahol felvázolták elképzeléseiket. Elmondták, hogy szeretnék lakókörnyezetük járdáit járhatóvá tenni, hajlandóak hozzájárulni a költségekhez is, de feltétlenül számítanak az önkormányzat segítségére. A járda körülbelül 20 évvel ezelőtt került felújításra, akkor szintén a tulajdonosok segítségével, valamint az önkormányzat támogatásával. Az évek során a járda szinte használhatatlan állapotba került.

Számos család él itt a Malomasszonykertben – kisgyermekes családok, idős házaspárok –, s a mindennapi életvitelükhöz nélkülözhetetlen egy jó minőségű gyalogos út. Izsó Gábor polgármester elmondta, hogy az ilyen jellegű kezdeményezéseket minden esetben támogatja az önkormányzat. A településszépítés és az élhető városkép kialakítása nem egy szűk csoport, egy egész város feladata. Szerencsére nagyon sokan élnek Békésen, akik tevőlegesen is részt vesznek a város mindennapjaiban.

Jó példa erre a malomasszonykerti közösség, de ide lehet sorolni azokat az önkéntes, társadalmi eseményeket és jótékonysági adománygyűjtéseket, melyekre a lakosok az első hívó szót követően azonnal csatlakoznak. Ilyen például a Fáy utcai lakosokkal közösen végzett faültetés, rászorulók részére ruha és könyvgyűjtések, komoly betegségben vagy szívműtétre váró gyermekek részére adományok gyűjtése.

Elindult az igényfelmérés, a napokban online felhívás és nyomtatott szórólap formájában keresi fel az önkormányzat az ott élőket. Mezőőrök bevonásával, kívánja az önkormányzat

felmérni, hogy hány háztartást is érint személy szerint a fenti probléma. Az érintettek már jelezték, hogy egyetértenek a megvalósítással és szívesen bekapcsolódnak a kivitelezésbe is.

Az adatgyűjtés 2017. szeptember 15-ig tart, a neveket és címeket a Polgármesteri Hivatal portáján, vagy Csarnai Mihály szakreferens részére kérjük leadni a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán. Bővebb információhoz a csarnai.mihaly@bekesvaros.hu email címen érdeklődve juthatnak a témában érintett lakosok.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!