Országos újdonság: diáknaptárral a szakmák irányába


A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat.

Szeptember 8-án 12.30-kor a békéscsabai Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a sajtó jelenlétében, ünnepélyes keretek között adta át az első diáknaptárakat Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője.

- Egy újdonsággal készültünk a nyár folyamán. A szakmák tanulására ösztönző, azzal kapcsolatos információkat tartalmazó DIÁKNAPTÁRral ajándékozunk meg kétezer Békés megyei, 8. osztályos tanulót. A kiadvány a Nemzetgazdasági Minisztérium erre a célra felhasználható pályázata keretében valósult meg, ám az előírt példányszámot megötszörözte az a felajánlás, amelyet a békéscsabai Progresszív Nyomda Kft. állított a szakképzés szolgálatába. Ezúton is köszönjük a támogatást, és a partnerséget, amellyel a szakképzés ügyét szolgálják – nyilatkozta Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője.

A megye 34 településére jut a diáknaptárból, így az általános iskolai tanulmányaik végén tartó Békés megyei diákok mintegy kétharmada veheti kézbe azt. A klasszikus diáknaptár a szakmák tanulásához kapcsolódó speciális információkkal egészül ki.

Néhány számadat: Békés 76 darab, Békéscsaba 294 db, Gyula 78 darab, Orosháza 151 db, Sarkad 98 db, Szarvas 115 db, Vésztő 95 db. Szeghalom 71 db.

Elosztásnál arra figyeltünk, hogy az érintett diákok ugyanolyan eséllyel jussanak a kiadványhoz. A diáknaptárak fele jut a nagyobb városokba, a fele a kisebb településekre, szeptember 15-ig az iparkamara dolgozói viszik el az intézményekbe (sok esetben a szakképzésben parrtner vállalkozások látogatásával összehangolva). Elsősorban azokat az iskolákat kerestük meg, amelyekkel egyéb területeken is kérik a kamara segítségét a pályaválasztásban. A kamara továbbra is szervezi az üzemlátogatásokat, osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket az egész megye területén. Gőzerővel készülünk a novemberi Pályaválasztási Vásárárra, amelyet Békéscsabán a Csaba Parkban rendeznek meg.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!