E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Közeledik a Reformáció 500. évfordulójaForrás: Békési Városvédő és Szépítő EgyesületEsemény időpontja: 2017 Október 2. ( Hétfő ) 10:00
Frissítve: 2017 Szeptember 14. ( Csütörtök ) 16:34
Helyszín: Békés Jantyik Mátyás utca 23-25.
A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület - a döntően kálvinista Békés egyik legrégebben alapított civil szervezete - sikeresen pályázta meg a Reformáció Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Reformáció 500 pályázatot. Pályázati azonosító: REB-17-PROG-0187.

A reformáció 2017-ben esedékes 500 éves jubileuma kapcsán a bizottság olyan megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok megvalósulását ösztönzi és támogatja, amelyek a reformáció örökségét kifejező értékőrző, értékteremtő munkák megvalósításához kívánnak hozzájárulni.


A Reformáció 500 jubileum keretében a városvédő egyesület 2017. október 2-től egy hétig tartó előadássorozattal emlékezik a reformációra és jeles képviselőire, melynek elsődleges célcsoportja a középiskolás korosztály. - mondta Serfecz Dávid, az egyesület jegyzője és hozzátette: Az előadók, Gellénné Körözsi Eszter irodalmi, Molnár Máté vallástörténeti és Mucsi András történelmi oldalról megközelítve tartják meg 20 perces előadásaikat a diákoknak.

2017. október 5-én, 17 órától tartandó előadás nyílt, az Békés város érdeklődő közönsége számára fenntartott program, melyet frissítő vendéglátás követ.

A rendezvénynek a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ kápolna terme ad otthon.

Az előadássorozat október 6-án vetélkedővel zárul, diákokból álló 6 csapat részvételével.

A megvalósításhoz a Reformáció Emlékbizottság nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma 750.000​,- ​Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt az egyesületnek. A támogatási szerződés megkötése megtörtént, az összeg folyósításra került, így a városvédő egyesület hozzákezdhet a szervező munkához.

A pályázat keretében megtartott előadások ingyenesek és a program megvalósítását önkéntesek segítik.


Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

A belépés ingyenes.

(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?