Győzelemmel kezdtek az ifik és a serdülők


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Mint arról, már beszámoltunk több cikkünkben, hogy az utánpótlás versenyeztetés változik a 2017/2018-as szezonban. A hétvégén került sor az ifjúságiak és a serdülők első fordulójára Békésen. Szerencsésen alakult a sorsolás, mert a felnőtt mérkőzés előtt, így még két mérkőzést láthattak a nézők. 14 órától az ifjúságiak, míg 16 órától a serdülők léptek pályára a Békéscsaba DKSE csapata ellen.

Az Ifjúsági mérkőzés egy igazi lendületes mérkőzés volt, ahol mindkét csapat óriási erőket mozgatott meg a győzelemért. Hazai góllal indult a meccs, amire egyből jött is a vendégek válasza. Felváltva estek a gólok a félidő közepéig, amikor 5-4-ről a 24. percben már 9-5-t mutatott az eredményjelző. Ezzel a lendülettel sikerült tovább mennie a srácoknak, így 12-6-os eredmény mellett mentke pihenőre a csapatok. A második játékrész hasonló irammal folytatódott, beállt a két csapat közötti különbség 6-7 gólra. Sajnos a félidő közepén Gál András játékosunk megsérült, ő már nem tudott visszaállni a játékba, de Pankotai remek védéseivel sikerült megtartani az előnyt, így Kádas csapata megszerezte az első két pontot.

Békés-Drén KC - Békéscsaba DKSE 21 - 26 (12-6)

Békés: Pankotai B., Takács Sz., Vass E. 1, Pál Sz., Baranyai M., Gál A. 5, Csige N., Kiss R. 6, Ásós M. 4, Kolhrusz L. 6, Kádas B., Kovács L., Dénes Á. 5

Csaba legjobb dobói: Balogh J. 6, Balázs O. 5.

Kiállítások: 16, ill. 16 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 7/3.

Kádas László (edző): - Nagyon kemény két hónapos munka van a csapat mögött. A kérdés az volt , hogy jól időzítettük-e a formát. A választ megkaptuk. Kiváló kapusteljesítmény , szinte hibátlan védekezés, látványos, közönségszórakoztató gólok, magabiztos győzelem. Gratulálok minden játékosomnak. HAJRÁ BÉKÉS.

Serdülőink 16 órától léptek pályára az ifjúságiak után. Vendég góllal indult a mérkőzés, amire egyis jött duplán a békési válasz. Amit nem hagyott Vólent csapata, és az 5. percben már 2-4 volt az állás. Azonban a békési kapuba vissztért Borbél Pisti hosszú srülés után és remekül sikerült jó pár védést bemutatni, amiket játékos társai gólokká értékesítettek. Így a 12. percben már 9-5 volt a meccs állása. A félidő további részében remekül mnetelt előre csapatunk és az első 25 perc elteltével 18-9-es eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészben már csak növelni tudta előnyét csapatunk, remek megoldásokat láthattunk Jámbor-Kardos csapatától, amivel megszerezték az első két pontot a ajnokságban.

Békés-Drén KC - Békéscsabai DKSE 37 - 24 (18-9)

Békés: Kovács G., Borbély I., Baji G., Kovács L. 1, Varg I. 1, Ádám G. 2, Oláh Gy. 1, Gyepes N. 2, Tóth B. 1, György O. 2, Szabó Á. 6, Ásós M. 3, Kádas B. 2, Kovács L. 6, Csige N. 10.

Csaba legjobb dobói: Kovács Á. 8, Bai D. 7.

Kiállítások: 16, ill. 14 perc. Hétméteresek: 5/5, ill.4/4.

Kardos-Jámbor Viktor (edző): - Az első fordulóba a szomszédvár Békéscsabár fogadtuk és magabiztos győzelmet arattunk. Külön öröm hogy az új játékosoknak is játéklehetőséget tudtunk adni, sőt ezt góllal, gólokkal hálálták meg. A mérkőzés krónikájához tartozik még hogy Borbély Pisti hosszú kihagyás után újra a kapuba állhatott és szép védésekkel segítette a csapatot! Gratulálok mindenkinek, szép születésnapi ajándék volt ez Cifra Tibornak!

Gratulálunk csapatainknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!