Polgárőr elismerések Október 23-a alkalmából


Díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet nagy tanácstermében október 19-én.

Farkasné Beneda Orsolya , az ünnepség narrátora köszöntötte a megjelenteket – közöttük is dr. Simon Miklóst, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökét, dr. Nagy Istvánt, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát, dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagyot, rendészeti országos főkapitány-helyettest, Schmehl János bv. vezérőrnagyot, a Büntetés-végrehajtás Országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettesét, Bucsek Gábor r. vezérőrnagyot, Budapest rendőr-főkapitányát és Bartók Péter tű. ezredest, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettesét, valamint a társ- és együttműködő szervezetek képviselőit

Ünnepi beszédet mondott dr. Simon Miklós, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke. Emlékezett és emlékeztetett az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára, külön is kiemelve dr. Kopácsi Sándor r. altábornagy, Budapest akkori főkapitánya szerepvállalását. dr.Kopácsi Sándor r. altábornagy alapító elnöke volt az Országos Polgárőr Szövetségnek.
Az ünnepség kitüntetések, elismerések átadásával folytatódott.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke adta át, az OPSZ Elnöksége által adományozott kitüntetéseket.

Békés megyéből a következők részesültek elismerésben:

Az "Év Polgárőre" kitüntetést vehette át Gazsó Attila / a Füzesgyarmati Polgárőr Egyesület elnöke

Az OPSZ Elnöksége "Év Polgárőr Egyesülete" kitüntetést adományozta a Körösújfalu PE

Az "Év Polgárőr Pedagógusa" kitüntetést kapta meg Óvári Attila / Jaminai PE tagja/

Az elismerések átadását követően Szegedi Csaba, a Magyar Állami Operaház lírai baritonja adott nagy sikert aratott műsort. Zongorán kísérte Tóth Sámuel Csaba zongoraművész.

A előadás után állófogadás volt, amelyen dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mondott pohárköszöntőt.

Tételek: 1 - 20 / 55 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!