Környezettudatosságra nevelés a Református Iskola alsó tagozat


A Békési Civil Közösségek Fejlődéséért Egyesület pályázata a (drogerie markt Magyarország) dm „Jótettekkel egy jobb világért” pályázatán támogatásban részesült. Az Egyesület a pályázatot négy békési, gyermekekkel foglalkozó intézménnyel együttműködve valósította meg, melyek közül az egyik, a SZKIRG Rákóczi utcai alsó tagozata volt.

A Mondj Igent Zöld Utókor pályázat célja, hogy a gyermekek érzékennyé váljanak környezetük állapota iránt. Életmódjukban a természet tisztelete, a felelősség, a környezeti károk megelőzésére való törekvés váljon meghatározóvá.

Októberben a projekt első részében a Rákóczi utcai alsó tagozat 1. a osztályában, interaktív foglalkozást tartottak az egyesület tagjai: a környezetszennyezésről és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról.

Az újrahasznosítást támogatva, üres PET palackokból a szorgos kis kezek kaspókat készítettek, melybe árvácskákat ültettek. Ezt követően, biogyümölcslevet ihattak és bio chipseket kóstolhattak.

A nap zárásaként virágokat, fűszernövényeket ültettünk közösen Minigarden Dekor virágládákba, kaspókba, melyek iskolánk auláját díszítik.

Nagy élmény volt a kis elsősök számára a virágültetés. Megtapasztalhatták a közös munka élményét: kaspót sorakoztattak, kavicsot raktak, virágot ültettek, öntöztek!

Az élő "zöld fal" gondozása, a növények fejlődésének figyelemmel követése kiemelt feladata az első osztályos gyermekeknek.

A projekt második részében az iskola udvarán ehető sövény - mézalmácska - ültetésére került sor, melyben a gyerkőcök is sokat segítettek.

A környezetvédelem tudatosítása mellett a környezetünk szépítésének fontossága is megvalósult a MIZU program által!

Köszönjük ezeket az élményekkel, tapasztalatokkal teli napokat a pályázat íróinak és a kivitelezőknek: Nagy Erzsébet egyesületi tagnak, Takács Tímea önkéntes kertészmérnöknek, és Kovács András egyesületi tagnak, egyben szülőnek. További köszönet: Fekete Józsefné intézményvezető-helyettesnek a munka koordinálásáért, a Rákóczi utcai épület pedagógusainak, dolgozóinak a támogató segítségért.

Baricsa Lajosné, Ladányi Anita tanítók

Tételek: 1 - 20 / 77 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!