Hóesésben gyújtottuk meg az első adventi gyertyát


December 1-jén, pénteken csodaszép adventi koszorúk és karácsonyi mécsestartók készültek Balog Gáborné vezetésével az első adventi kézműves foglalkozáson.

Pár nappal később, advent első vasárnapján idén is ünnepi műsor és kirakodóvásár várta a Széchenyi térre kilátogatókat. Deákné Domonkos Julianna, a békési Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola igazgatója köszöntőjét követően, Fábián Márk Tamás, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának presbitere mondott áldást. Az ünnepi műsor a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 3/D osztályos tanulóinak szívet melengető előadásával folytatódott, melynek során megelevenedett a Didergő király meséje. Az első adventi gyertyát Fábián Márk Tamás gyújtotta meg, majd a gyermekek legnagyobb örömére a Békési Mikulás is kilátogatott a térre. Az adventi délelőtt zárásaként a szervezők (Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület és a Békési Piacfelügyelet) forró teával, kaláccsal és forralt borral kedveskedtek a látogatóknak.

Ezen a héten folytatódik az adventi programok sorozata. December 8-án, pénteken 17 órától, a kulturális központban kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket, ahol kedves kis hóember figurákat lehet majd készíteni.

December 10-én, vasárnap 10:30 órától a Belencéres Néptáncegyüttes utánpótlás csoportja Luca-napi népszokásokat elevenít majd fel, valamint a Békési Hagyományőrző Dalkör előadása színesíti a programot a Széchenyi téren. A rendezvényt ezúttal is adventi kirakodóvásár és szeretetvendégség kíséri majd.

A programokon a részvétel ingyenes.

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné még meghittebbé varázsolni az ünnepeket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!