Az ünnep üzenete Jókai módra …


A hagyományokhoz híven advent harmadik hetében, útnak indultak a Szegedi Kis István Református Általános Iskola negyedikesei, hogy ünnepi műsorukkal ajándékozzák meg Békés városában, a négy Idősek Otthonának tagjait.

A gyerekek idén Jókai Mór, Melyiket a kilenc közül? című, 1856-ban írt elbeszélését elevenítették meg.

A történetnek minden korban van üzenete: "A csizmadia János özvegyen marad kilenc gyermekével. Kevéske pénzéből nem tud minden gyermekének ajándékot venni karácsonyra, egyedül egy énekkel kedveskedhet nekik.

A népes családdal egy házban tehetős úr lakik, aki arra kéri Jánost, adja oda neki egyik gyerekét a kilenc közül, s gazdaggá teszi. Ő persze nem engedi egyiket sem, sőt a hallgatásukért kapott pénzt is visszautasítja …

… Mert nem kell milliomosnak lenni ahhoz, hogy boldogan teljenek az ünnepek. Az igazi gazdagságot a családunktól kapott szeretet jelenti!"

A Jantyik, a Szarvasi, a Dózsa és a Csallóközi utcai Idősek Otthonában is szeretettel, kedves szavakkal fogadták az ünnep üzenetét, és tapssal, ajándékokkal viszonozták azt …

Aki a Reformáció 500. évfordulóján szeretne részese lenni a református Jókai szívbemarkoló történetének, azokat szeretettel várja a 4. a osztály december 24-én Szenteste 16 órától a Református Templomban, amikor is újra megelevenedik a történet!

Áldott karácsonyi ünnepeket kíván az osztály nevében: Csonka Jánosné és Arató Tamás.

Ezen az estén:

A mennyországnak édes melegén

Hirdeti minden…

- Ezen az estén száll hozzánk alá

a szeretet: az Isten!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!