20 éves a Hunyai Polgárőrség


A település Művelődési Házának színház termében tartott ünnepi megemlékezését, a 20. születésnapját ünneplő Hunya Község Polgárőr Egyesület.

Az ünnepi rendezvényt megtisztelte jelenlétével Hegedűs Roland Hunya község polgármestere, Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Tusjak Tamás Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnökség tagja a Szarvasi Polgárőr Egyesület elnöke, Soczó Róland r. ftörm. körzeti megbízott - a Gyomaendrődi Rendőrőrs képviseletében, a szomszédos települések polgárőr egyesületek képviselői.

A rendezvény elején a polgárőrök fejet hajtottak az elhunyt polgárőrtársak emléke előtt.

Várkonyi Zsigmondné, a Hunya Község Polgárőr Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, képviselő-testület tagjait, az együttműködő társadalmi és civil szervezetek képviselőit valamint a megjelent polgárőröket és hozzátartozóikat. Röviden ismertette a 20. születésnapját ünneplő Hunya Község Polgárőr Egyesület történetét a megalakulástól a napjainkig.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke köszöntőjében az elismerés hangján szólt az egyesület elmúlt 20 évéről. Példaértékű a polgárőrség, a rendőrség és az önkormányzat összefogása a település biztonsága érdekében. Rendőrséggel karöltve kiváló eredményeket értek el a Hunyai Polgárőrök – mondta Gyarmati Sándor, aki külön köszönetet mondott a polgárőrök családjának, akik támogatják az önzetlen, szabadidőben végzett munkát. Jövőre vonatkozóan, bízik abban, hogy a Hunyai polgárőrök munkája töretlen, tenni fogják a dolgukat a polgárok védelme és biztonságérzete érdekében. 2018-as évhez erőt, kitartást és jó egészséget kívánt.

Hegedűs Roland a település polgármestere – aki maga is polgárőr - többek között azt emelte ki, büszke arra, hogy nyugalom, rend van a községben, amit nagymértékben köszönhetnek polgárőröknek is, akik szabadidejükben végzik áldozatos tevékenységüket. Az önkormányzat és a lakosság nagy tisztelettel tekint rájuk, és támogatják is őket. Köszönettel tartozunk az alapító polgárőröknek, az aktív tagoknak is, akik a sok-sok akadály, gátló tényező ellenére hittek a polgárőrség eszméjében és településünkön is megvalósították, önzetlen munkájukkal hozzájárulnak a mindennapjaink biztonságához – fejezte be köszöntőjét Hegedűs Roland.

Ezután Várkonyi Zsigmondné huszonegy polgárőrnek (az alapító tagoknak) Emléklapot és ajándékot adott át, "A Polgárőr Mozgalomban végzett munkájuk elismeréseként."

A fimon vacsora és a meglepetés "TORTA" elfogyasztása után kezdetét vette a kötetlen baráti beszélgetés, felhőtlen szórakozás.

Hunya Község Polgárőr Egyesület alapító tagjai:

CSERVEN BÉLA, DÁVID VENDEL, FÜLÖP ELEK, GIRICZ ZOLTÁN, HANYECZ IMRE, HANYECZ VENCEL,KISZELY IMRE, LAPATINSZKI IMRE, PARRAG JÓZSEF, PARRAG SÁNDOR, PILTZ MIHÁLY,SALAMON FRIGYES, SALAMON IMRE, SÓCÓ GÉZA, SZABÓ BÉLA, SZEKERA GYÖRGY, SZMOLA ILLÉS,TÍMÁR LÁSZLÓ, VARGA JÁNOS, VÁRKONYI ELEMÉR TIBOR, VÁRKONYI ZSIGMOND.

Tételek: 1 - 20 / 73 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!