Megyei támogatás!


Megyei támogatás a mentők, a katasztrófavédelem és a polgárőrség számára

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése úgy döntött, hogy költségvetésében minden évben elkülönít egy keretet, melyből egy-egy megyei járásban a mentők, a rendőség és a katasztrófavédelem munkáját, eszközbeszerzését segíti. Múlt évben a szarvasi mentőállomáson működő "04 az Életért" Alapítvány gyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy egy Lifepak 15 EKG-defibrillátor készüléket vásárolhassanak. A kezdeményezés mellé állt több vállalkozó és cég, valamint a megyei önkormányzat is, így sikerült beszerezni a 7,9 millió forint értékű eszközt. Simonka György országgyűlési képviselő javaslatára a múlt évi keretből a mezőkovácsházi tűzoltók is részesültek támogatásban: a Békés Megyei Katasztrófa-és Polgári Védelmi Szövetség a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állományának pihenését szolgáló 13 darab modern, strapabíró ágyat sikerült vásárolni, amelyekkel a munkahelyi kényelmet tudják növelni. A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyében a közrend, közbiztonság javítása, valamint a bűnmegelőzés érdekében végez fontos munkát. Tevékenységük ellátásához technikai eszközök beszerzését kérték: a megyei önkormányzat támogatásából sikerült egy laptopot és két elektromos kerékpárt vásárolni.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése úgy döntött, hogy költségvetésében minden évben elkülönít egy keretet, melyből egy-egy megyei járásban a mentők, a rendőség és a katasztrófavédelem munkáját, eszközbeszerzését segíti. Múlt évben a szarvasi mentőállomáson működő "04 az Életért" Alapítvány gyűjtést kezdeményezett annak érdekében, hogy egy Lifepak 15 EKG-defibrillátor készüléket vásárolhassanak. A kezdeményezés mellé állt több vállalkozó és cég, valamint a megyei önkormányzat is, így sikerült beszerezni a 7,9 millió forint értékű eszközt. Simonka György országgyűlési képviselő javaslatára a múlt évi keretből a mezőkovácsházi tűzoltók is részesültek támogatásban: a Békés Megyei Katasztrófa-és Polgári Védelmi Szövetség a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állományának pihenését szolgáló 13 darab modern, strapabíró ágyat sikerült vásárolni, amelyekkel a munkahelyi kényelmet tudják növelni.

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyében a közrend, közbiztonság javítása, valamint a bűnmegelőzés érdekében végez fontos munkát. Tevékenységük ellátásához technikai eszközök beszerzését kérték: a megyei önkormányzat támogatásából sikerült egy laptopot és két elektromos kerékpárt vásárolni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


támogatás