A Békési Kistérségi Óvoda - Akkreditált Kiváló Tehetségpont


A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Színes Lufik Tehetségpontja térségi szintű Akkreditált Kiváló Tehetségpont

2018. március 24-én került megrendezésre a tavaszi Kárpát-medencei Tehetségnap a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) hagyományos éves díjátadó ünnepségén kihirdették a "Felfedezettjeink" című pályázat nyerteseit, átadták a "Magyar Tehetség Nagykövete" címeket, valamint a Tehetségek Szolgálatáért életmű- és éves díjakat. Itt vehették át a minősítő eljáráson részt vevő tehetségpontok – határainkon túlról is – az akkreditáció eredményét prezentáló oklevelet.

Intézményünk a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Színes Lufik Tehetségpontja Kistérségi hatókörű Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést igazoló oklevelet vett át.

Tehetségpontunk valamennyi tagóvodánkat magában foglalja.

Az átadási ünnepségen Bagolyné Szűcs Andrea intézményünk tehetségkoordinátora a Tehetség Munkaközösség vezetője vette át az elismerő oklevelet.

A tehetségpont minősítésével lehetőségünk nyílik, olyan pályázatokon való részvételre, melyeken csak akkreditált tehetségpontok jelentkezhetnek. A kiválóság az elbírálás során előnyt, plusz pontokat jelent. A pályázatok nem csak az intézményünk számára jelentenek segítséget, hanem gyakran egy – egy tehetségígéret kisgyermek támogatására is alkalom nyílik.

A tehetségpontok hálózatába kerülve közvetlen információt és meghívást kapunk ország valamennyi tehetségrendezvényére, lehetőséget az egymástól való tanulásra, részvételt gyakorlati bemutató foglalkozásokon és tehetséggondozó szakmai napokon. Ingyenes pályázati módok vannak óvodapedagógusaink számára képzések, önképzések formájában.

A Magyar Tehetségsegítők Országos Szövetsége - szakirodalom biztosításával, ingyenes képzésekkel, előadásokkal, szakmai anyagok feltöltésével támogatja, az akkreditált tehetségpontokat.

A kiválóság tábla jelzi tagóvodáink falán, hogy intézményünk a tehetség ígéretek gondozásában kiemelkedő munkát végez. A jövőben azon munkálkodunk, hogy intézményünk az óvodai tehetséggondozás területén országosan elismert, jelentős bázis legyen.

Békés, 2018. március 26.

Béres Istvánné


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!