Évet értékeltek a Békési Polgárőrök


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés, Petőfi, 42
Évértékelő közgyűlést tartott a Békésii Polgárőrség KHSZ április 6.-án

Gyarmati Sándor az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, kiemelten Kálmán Tibort Békés város alpolgármesterét, Ladányi Zoltán r. ezredes-t Békési Rendőrkapitányság vezetőjét, Puskár Arturt a BMPSZ elnökhelyettesét és Lipták Istvánt a BMPSZ Felügyelő Bizottság elnökét.

Az ilyenkor szokásos közgyűlési formaságok után ( jegyzőkönyvezető, hitelesítők megválasztása és a napirendi pontok elfogadása ) Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke kezdte meg évértékelő beszámolóját:

- Ha rövid akarnék lenni, akkor elmondhatom, a Békési Polgárőrség KHSZ tagjai a kitűzött célt teljesítették – kezdte beszámolóját Gyarmati Sándor . Beszélt még az ellenőrzések fontosságáról, majd ismertette a 2018.évi munkatervet:

A megkezdett munka folytatásának fontosságát emelte ki fő célként. Növelni kell a minőségi és mennyiségi szolgálati órák számát. A rendőrséggel közösen és önállóan is járőrözünk a bűnmegelőzés érdekében. Folytatjuk a 300×100 programot, a fiatalok bevonását a polgárőrség tevékenységébe, a Szomszédok Egymásért Program erősítését.

Az elnöki beszámoló után a gazdasági és FEB beszámoló következett.

Ladányi Zoltán r. ezredes a Békési Rendőrkapitányság vezetője elismerő szavakkal szolt a polgárőrökről. Rendőrség és a Polgárőrség kapcsolata kitűnő. Megköszönte a polgárőrök tevékenységét a közbiztonság terén végzett áldozatos munkáért, a rendőrséggel való eredményes együttműködését, és további jó munkát kívánt.

Kálmán Tibor, Békés alpolgármestere a város és a Polgárőrség kiváló kapcsolatát emelte ki, sok sikert kívánt a további tevékenységhez.

Lipták István a BMPSZ Felügyelő Bizottság elnöke az elismerés hangján szólt az egyesület elmúlt évi teljesítményéről. Példaértékű az egyesület elszámolása, melyet az elmúlt évben a BMPSZ Felügyelő Bizottsága több alkalommal is ellenőrzött, de hiányosságot nem tapasztalt..2018-as évhez erőt és jó egészséget kívánt.

A Közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta az elnöki,- gazdasági és FEB beszámolókat és a 2018. évi munkatervet.

Beszámolókat elfogadása után egyhangú szavazással megerősítették a Feb. elnöki tisztségében Szilágyi Andrást, valamint szintén egyhangú szavazással Fehér Jánost megválasztották a Jelölő-és Választási Bizottság elnökének.

Kiemelkedő polgárőr tevékenységéért Nagy Sándor polgárőr ajándékcsomagot vehetett át az egyesület elnökétől.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!