ÁTADTÁK A MEGÚJULT MURONYI KÖZSÉGHÁZA ÉPÜLETÉT


Mintegy közel 20 millió forintból újult meg a muronyi községháza, melyet április 6-án ünnepélyes keretek között adtak át az ügyfeleknek és a köztisztviselőknek.

A fejlesztés záró akkordjaként megtartott projektátadón Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője, Fekete Ferenc polgármester és Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke adták át az épületet.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében sikerrel pályázott Murony önkormányzata a TOP-3.2.1-15 pályázati konstrukcióra, mely az önkormányzati intézmények energetikai felújítását célozta meg. Az elnyert, közel 20 millió forintból, az elmúlt egy év alatt kicserélték a községháza elavult nyílászáróit, a homlokzati részt és a lapostetőt utólagosan hőszigetelték, valamint egy új gázkazán segíti a fűtést a jövőben, melyhez új radiátorokat is beüzemeltek. Természetesen – uniós kötelezettségnek eleget téve – a projekttel arányos akadálymentesítés is megtörtént, így például a mozgáskorlátozottak közlekedését ezentúl rámpa segíti.

A muronyi községháza átadó ünnepségén elsőként Fekete Ferenc polgármester számolt be a fejlesztés elmúlt egy évéről. Kiemelte, hogy a mostani beruházás nem csak időszerű volt, de jelentős költségmegtakarítást is eredményez már a közeljövőben. Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője összefoglalta Murony és a térség fejlesztési sikereit. Mint ismertette, a jelenlegi fejlesztési ciklusban a község már 601 millió forint támogatást nyert el pályázatai révén. Végül Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke ismertette a megye TOP forrásból nyert számadatait.

Az oly régóta várt községháza korszerűsítés mellett megújul Muronyban a helyi művelődési ház is, így hamarosan újabb sikeres fejlesztés racionalizálhatja a település költségvetését.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!