E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Békésre érkezik a 200-as Arany-buszForrás: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális KözpontEsemény időpontja: 2018 Április 27. ( Péntek ) 08:00
Frissítve: 2018 Április 11. ( Szerda ) 12:06
Helyszín: Erzsébet-liget, Rendezvénytér
A Petőfi Irodalmi Múzeum 2017-ben - Arany János születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve – készíttetett egy vándorkiállítást, melyet egy buszban rendeztek be. Az átalakított 200-as Arany-busz múlt év júliusától egy éven át járja az országot.

2018. április 27-én (péntek) 8:00 és 18:00 óra között a békési Erzsébet-ligetben lévő Rendezvénytéren (a Sportcsarnok mögötti első pályán) a helyi érdeklődők számára is megtekinthetővé válik ez az interaktív kiállítás.

A buszt minden helyszínre, így városunkba is, a Petőfi Irodalmi Múzeum szakmailag felkészült munkatársaikísérik, akik az előzetesen bejelentkezett iskolai vagy felnőtt csoportok számára tárlatvezetést biztosítanak. Bejelentkezni a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ 66/411-142/16-os mellékén, illetve a 20/400-2338-as mobilszámon lehet!


A kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be. A látogatókat aktivizáló, fából készült egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is, például Ágnes asszony kihajtogatható lepedője vagy a sejtelmes radványi erdő megjelenítése. A beépített digitális eszközök pedig éppúgy lehetőséget nyújtanak Arany költészetének és pályájának mélyebb megismerésére, mint verseinek élvezetére vagy éppen a szórakoztató játékra. Megismerhető lesz például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei, lehet hallgatni verseket, és rappelt Arany-szövegeket is. A busz melletti pihenőben a látogatóknak alkalma lesz Arany-köteteket lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani, és kipróbálhatják erejüket egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel is. Az Arany-busz magyarországi és határon túli magyarlakta településeket keres fel. Nyári időszakban kulturális rendezvényeken és irodalmi-művészeti fesztiválokon szerepel, a tanév ideje alatt pedig oktatási intézmények, könyvtárak, művelődési házak, múzeumok meghívásának tesz eleget.

A kiállítás látogatása ingyenes!

Sok szeretettel várják az érdeklődőket!


(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?