Vidám rendezvény lesz a Piroslábas Dínomdánom


Legújabb kezdeményezése a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesületnek a Piroslábas Dínomdánom.

Első alkalommal április 28-án, szombaton tartják meg a Durkó utca 8. szám alatti Tájház udvarán.

A 10 órai kapunyitástól kezdődően folyamatosak lesznek a hagyományápoló, egyben szórakoztató rendezvények, fellépések és előadások. Az első ötven látogató, aki piros pöttyös ruhában érkezik vagy Piroska a neve, ajándékot kap. "Színpadra" állnak a Fürkész Tagóvoda óvodásai, a zeneiskola növendékei, akik zománcos fedőkből igyekeznek élvezhető muzsikát csiholni, a Csökmei testvérek, akik az ebéd mellé szolgáltatnak zenét, valamint népszerű operettekkel a Békéscsabai Színitanház növendékei.

A programok egyfajta kispolgári életérzést igyekeznek átadni, ebbe a sorba illeszthető a fröccstörténelemről szóló előadás, valamint Kabos Gyula életművének felidézése, sok zenével. Kvasz Éva gyermekkönyvtáros a pöttyös lányregényeket hozza és olvas fel ezekből. A gyerekeket játszóház és zománcos edényekkel ügyességi játékok is várják.

Mint a Nefelejcs Egyesület minden rendezvényén, ezúttal fontos szerepet kap a gasztronómia. Ebédre kövér palacsinta, krumplistészta és bakacsupor készül, és a helyben készülő rétest is meg lehet kóstolni. A kellemesen tavasziasnak ígérkező időben népszerű lehet a látogatók körében Kati néni Limonádézója és Jani bácsi Fröccsműhelye is.

Minden látogató belépéskor díjtalanul tombolajegyet kap. A sorsolás fél négykor lesz. A fődíj egy piros lábas. Ez követően indul a felvonulás a piros lábasokkal és a zenészekkel a városban.

A belépés és a minden program ingyenes, várják önöket!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!