BSZSK - Irány Hódmezővásárhely!


Lezárult a bajnokság alapszakasza, amiben a 11. helyen zártak a Gladiátorok. A folytatásról Balog Vilmos vezető edzőt kérdeztük:

- Kivel fogunk játszani a play off-ban?
Bár a hétvégén Miskolcon vereséget szenvedtünk, de nem változott az alsó ház felállása. Minden vetélytársunk vereséggel fejezte be az alapszakaszt. Valószínűleg fejben már mindenki a következő feladatra összpontosított. Így 11.-ként az alapszakaszt az utolsó helyen záró Vásárhelyi Kosársulival mérkőzünk a rájátszás első fordulójában. Kuparendszerben zajlik a két csapat küzdelme, ami annyit jelent, hogy két mérkőzésen dől el a kiesés kérdése. Annyi előnyünk van, hogy hazai pályán zárjuk a párharcot.

-Milyen esélyt láttok a bent maradásra?
Bár az alapszakaszban mindkétszer legyőztük a Hódmezővásárhelyt, mindenki tudja a csapatban, hogy ez egy új helyzet. Új, s az idén a legfontosabb feladat vár ránk. Természetesen győzelmeket várok a csapattól, de ezért meg kell dolgoznunk.

-Hogy készül a csapat erre a szakaszra?
A felkészülési idő rövid, hiszen már ezen a héten lejátsszuk az első találkozót. Így nagy változtatásra nincs lehetőség. Nemrég vendégeskedtünk Vásárhelyen, annak a mérkőzésnek a tapasztalatait igyekszünk felhasználni, az akkori hibáinkat javítani. Azon a mérkőzésen a hazai csapat első számú centere, Miletic sérülés miatt nem játszott. Most már valószínűleg pályára lép ellenünk, így mindenképpen más lesz az előttünk álló találkozó. Túl vagyunk két pörgős, futós edzésen. Mindenki nagy figyelemmel vetette magát a munkába. Sérültjeink közül Adebayo még nem épült fel, rá biztos nem számíthatunk. Gruda Gergő már a múlt heti mérkőzésen is játszott. Nagy Csabi már edzett a héten, a hétvégén már ő is játékra kész lesz.

-Tudjuk-e már mikor és hol lesz a rájátszás első mérkőzése?
Kicsit meglepett bennünket az MKOSZ hétfői levele, amelyben április 21-re és 28-ra írták ki a két játéknapot, hiszen a Versenynaptár szerint április 25-én kezdődik a rájátszás. A két klub gyorsan megegyezett a mérkőzések időpontjában. Az első találkozó április 22-én vasárnap lesz Vásárhelyen 18.30-as kezdéssel. A visszavágóra jövő héten pénteken (04.27.) kerül sor Békéscsabán 19.30 órától.
Mindkét mérkőzésre várjuk szurkolóinkat, nagyon ránk fér a biztatás, hogy kiharcoljuk a Piros csoportban maradást!

Hajrá Békés!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!