RENDŐRNAP - Békéscsaba 2018


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békéscsaba
Megjelent: 2018 Április 24. ( Kedd ) 06:47
Módosítva: 2018 Április 24. ( Kedd ) 07:58
Bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel és hasznos információkkal, tanácsokkal várták az érdeklődőket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.

Szent György, a Rendőrség Napja alkalmából 2018. április 23-án, Békéscsaba főterén tartott rendezvényt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A programban bemutatók, vetélkedők és bűnmegelőzési tanácsadás is szerepelt. Számos óvodás csoport, iskolai osztály is érkezett a térre, nagy sikert aratott a rendőrautó és a rendőrmotor. Emellett a gyermekeknek nem mindennapi élményben is részük volt, megnézhették, felpróbálhatták a Közterületi Támogató Alosztály rendőreinek fegyvereit, lövedékálló mellényeit. Volt bűnmegelőzési tanácsadás is, többféle szórólap, információs kiadvány állt az érdeklődők rendelkezésére. A baleset-megelőzési csoport kerékpáros ügyességi pályát alakított ki és közlekedési szabályokkal kapcsolatos játékokban is részt vehettek az óvodások, iskolások. Robot Tamás őrmester a rendőri karjelzéseket mutatta be az őt körbeálló gyermekeknek. Határvadász információs pont is működött, így a hivatásos szolgálat iránt érdeklődők is tájékozódhattak a képzési lehetőségekről.

A Rendőrség Napja alkalmából példamutató szolgálatellátásáért több Békés megyei rendőr részesült elismerésben.

Szent György nap, a Rendőrség Napja alkalmából Magyarország belügyminisztere Szent György érdemjelet adományozott dr. Bede Sándor r. ezredesnek, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetőjének, tanácsosi címet adományozott Hoffmann Mihály r. főtörzszászlósnak, a Sarkadi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti csoportparancsnokának, és 70. születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott Hortobágyi Zoltán nyugállományú r. ezredesnek, a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete elnökének. Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője tárgyjutalomban részesítette Tóth Gyula r. főtörzszászlóst, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Műszaki Osztályának segédelőadóját és 50. születésnapja alkalmából Nagy Tibor r. alezredest, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály vezetőjét. A bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes az "Év bűnmegelőzési tanácsadó tisztje" kitüntető címet adományozta Madarász Géza r. alezredesnek, az Orosházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadójának. Az elismeréseket a díjazottak a Budapesten megtartott központi ünnepségeken vették át.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. április 23-án, Békéscsabán tartotta meg a Rendőrség Napja alkalmából szervezett rendezvényét. Az ünnepi állománygyűlésen dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiváló szakmai munkát végző hivatásos állományú rendőröket és rendőrségi dolgozókat részesített elismerésben. Emellett átadta a Békés megyei "Év rendőre" díjakat. Bűnügyi kategóriában Bagdi János r. őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának kiemelt főnyomozója, rendészeti kategóriában Szigeti Csaba r. törzszászlós, a Békési Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka, határrendészeti kategóriában pedig Orosz István r. főtörzszászlós, a Battonya Határrendészeti Kirendeltség szolgálatparancsnoka érdemelte ki a kitüntető címet. A kiemelkedő teljesítményükért elismerésben részesült három rendőrnek dr. Prekop Tamás, a Trezor Liktor Zrt. projektmenedzsere különdíjakat adott át. Elismerésben részesült továbbá a Békéscsabai Rendőrkapitányság kollektívája, a 2017-ben példamutató szakmai teljesítményt nyújtó helyi szerv az "Év Rendőrkapitánysága" kitüntető cím birtokosa lett.

Az állománygyűlésen 35 település önkormányzatának vezetője, illetve képviselője adott át jutalmat, elismerést a területükön szolgálatot teljesítő, a közbiztonság erősítése érdekében kiemelkedő munkát végző rendőrnek. Az ünnepségen részt vettek a romániai Arad, Kovászna és Szeben megyék rendőr-főfelügyelőségeinek delegációi, valamint Bihar megyéből a Nagyváradi Rendőrkapitányság és a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség küldöttsége.

( Forrás: police.hu/Békés Megyei Rendőr-főkapitányság )

Tételek: 1 - 20 / 134 (7 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!