Serdülőink a legjobb négy között


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Pénteken utánpótlás csapatainkra fontos mérkőzés várt Békésen, csapataink ellenfele a PLER-Budespest ifjúági és serdülő csapata volt.

Az ifjúsági csapat kezdte a napot, némileg tartalékosan a serdülő korú játékosok pihentetése végett. Hazai góllal indult a mérkőzét, jobban kezdett csapatunk, ugyani a 9. percben már 3-6 volt a mecc állása. Ezután egy ötperces gólcsend következett, amivel 6-7-re fordították az eredményt a pestiek. A folytatásban felváltva estek a gólok, így félidőre végül 12-13-as eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A máodik játékrészben hasonlóan folytatódott a küzedelem a pályán, a végjátékban jobbnak bizonyult a PLER, így végül elvitték a két pontot.

Békés-Drén KC - Budapest PLER 27 - 29 (12-13)
Békés: Takác Sz. 1, Pankotai B. 1, Baranyai M. 2, Dénes Á. 4, Kohlrusz L. 4., Kádas B., Csige N., Ásós M. 3, Kovács L., Vass E., Gál A. 8, Kiss R. 2, Pál Sz. 1.
Pler legjobb dobói: Fülöp G. 7.
Kiállítások: 10 perc, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 7/7.

- Gyakorlatilag csere nélkül játszottuk végig a mérkőzést, hogy a serdülő korú játékosok frissek maradjanak a meccsükre. Becsülettel küzdöttünk, de néhány hiba miatt vesztesen kellett elhagynunk a pályát. Néhány játékosom nagyszerűen alakította a "szimpatikus vesztes" szerepét. Az előre lépéshez ettől több kell. - nyilatkozta Kádas László, edző.

A várakozáésoknak megfelelően nagyon kóüzdős mérkőzést játszott serdülő csapatunk is, olyannyira , hogy az első 25 perc elteltével 14-14-es eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt jobban kezdte a Pler csapata, amivel percek alatt 14-17-es előnyre tettszert. Azonban rendezték soraikat a békésiek és perceken belül már 18-18 volt a meccs állása. A hajrában óriásit küzdött a csapat és sikerült végül 25-23-ra legyőzni a pestieket, ezáltal a final fourba bekerült serdülő csapatunk.

Békés-Drén KC - Budapest PLER 25 - 23 (14-14)
Békés: orbély I., Kovács G., Varga I., Kádas B. 2, aji G., Csige N. 2, Ásós M. 12, Ádám G., Kovács L. 3, György O., Szabó Á. 4, Oláh Gy., Gyepes N., Kovács D., Kiss A., Kovács L. 2.
Pler legjobb dobói: Dévényi N. 8, Kátai Zs. 6.
Kiállítások: 6 perc, ill. 0 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2.

- Bejutottunk a Final Four-ba ez hatalmas siker a klub, a csapat, az edzők, a gyerekek és a szülők számára is. De nagyon sok munka kell még a felnőtt kézilabda szintjéig! - nyilatkozta Jámbor-Kardo Viktor, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!