Anyák napján


Izsó Gábor polgármester köszöntője.

E földi élet egyik legnagyobb és legelemibb célja: tartozni valahová. Megtanulni kötődni, elfogadni, megtanulni szeretni és szeretve lenni. Színes világunk megannyi pontja, zegzugos életünk számtalan állomása ad erre alkalmat. Ám ezen állomások, eljövendő és megélt fordulópontok értelmetlen, üres díszletté válnának az első megélt boldogság, az anyai szeretet nélkül.

Úgy gondolom, hogy édesanyává válni a legnagyobb változások és ezzel együtt a legnagyobb örömök egyike is egyben. Feladat és felelősség, lemondás és szeretet megismételhetetlenül egyedi keveréke, mely feledhetetlen, felülmúlhatatlan szépségben ölt testet.

Nekem , mint hiszem, hogy oly sokunknak, ilyen édesanyát adott a Teremtő. Reá gondolva egy arc, egy hang, egy érintés szökik emlékezetembe, s ezzel mind így vagyunk, míg az anyaság végül millió, milliárd érintéssé mosollyá, talán egy nagy, mindent átfogó öleléssé érik ezen a napon, május első vasárnapján: anyák napján.

Kedves Édesanyák! Engedjék meg, hogy köszönetet mondjak, mondjunk ma mindazért a jóért, amit Önök hoztak és hoznak el világunkba. Isten éltesse Önöket boldogságban, jó erőben, egészségben!

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!