Témahét a SZKIRG Szánthó A. utcai felső tagozaton


Fókuszban a CSALÁD 1. rész

A Családok éve lesz 2018, aminek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok - mondta az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán 2017. december 19-én Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Intézményegységünk vezetői és tantestülete úgy döntött, hogy csatlakozik ehhez a programhoz.

2018. április 23-27-ig (hétfőtől péntekig) tartó projektünk ideje alatt igyekeztünk minél több élményt nyújtani a gyerekeknek tanórákon és azon kívül is. A hetet az április 28-án (szombaton) megtartott CSALÁDI NAP zárta.

Bátran mondhatom, felpezsdült az élet az iskolánkban.

Meghirdettük a rajzversenyt "Az én családom" témában, de prózával, verssel is lehetett próbálkozni egészen péntek délutánig.

Hétfőn délelőtt két hetedikes osztály mézeskalácsot sütött Nagy Gabriella tanárnő irányításával, hogy legyen mivel kedveskedni a szombaton a Családi Napra ellátogató vendégeknek. A hatodik évfolyamosok drog prevenciós foglalkozáson vettek részt a KEF munkatársának köszönhetően. A 4.órában a 8.d-sek terméből szűrődött ki egy jól ismert dallam, a Mézga család rajzfilm főcímdalát fújták lelkesen Vérné Kati néni vezényletével.

Délután az osztályok között kezdetét vette az egész héten tartó foci bajnokság, ahol Gyaraki Laci bácsi volt a sípmester.

Kindli János bácsiról sokan tudják, hogy a rajzolás és rajz tanításának szeretete mellett nagy "ho-hó" horgász. Az érdeklődő gyerekeket az Élővíz-csatorna partjára invitálta, ahol egy kis bemutató várt rájuk.

Kedden ismét a hatodikosok léptek ki a hagyományos tanítási óra keretéből. Matematika órán Pilán Viktor tanár úr kísérte el a csoportját a Szent Lázár savanyító üzembe. Az ott szerzett ismeretek "visszaköszöntek" a következő nap házi feladatában (% számítás, űrmérték váltás).

Vérné Kati néni továbbra is lelkesen énekeltette az osztályokat.

Délután kreatív foglalkozáson a KEF munkatársai segítségével anyák napi ajándékok készültek.

Köszönet Szegő Edina ifjúságvédelmi felelősnek, aki "mozgósította" , hívta és segítője volt ennek a programnak.

Folytatása következik….

Tételek: 1 - 20 / 54 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!