E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Szombaton lesz a CSABAI KOLBÁSZ-BLUES-PÁLINKA PIKNIK!Forrás: Csabai Kolbászfesztivál Csabai Rendezvénypajta és KorcsolyapályaEsemény időpontja: 2018 Május 19. ( Szombat ) 16:00
Helyszín: Csabai Rendezvénypajta Gyulai út 65/1.
Ahogy a címben is hirdetjük, lesz pálinka, kolbász, blues, Borsodi Blues Collective és Takáts Tamás Blues Band élő koncert, Békéscsabán, a Csabai Rendezvénypajtában! A BELÉPÉS INGYENES!

Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából fogott össze 3 békéscsabai civil szervezet:

- a Csabai Kolbászklub Egyesület

- a Csabai Csípős Blues Club Kulturális Egyesület

- és a Csabai Pálinka Klub,

hogy tagjaikkal és a város polgáraival egy felejthetetlen este keretein belül ünnepeljék meg ezt a nevezetes eseményt.

A rendezvény időpontja és helyszíne:

2018. május 19. szombat

Csabai Rendezvénypajta, 5600 Békéscsaba Gyulai út. 65/1.

Tervezett program

16:00 Kapunyitás

17:00 Pálinkakóstolóval egybekötött időutazás a csabai pálinka történetének nyomában. Párlatvezető: Fabulya Attila

18:00 A csabai kolbász, mint hungarikum története.

A 2017. évi szárazkolbászverseny győztese, Juhász György kolbászkészítő bemutatója

19.00 Talléros Együttes műsora

20.15 Közös koccintás 300 pohár pálinkával

20.30 Borsodi Blues Collective - "Háromkirályok" műsor fúvóskarral kiegészülve. TRIBUTE TO Albert King, B.B. King and Freddie King.

22.30 Takáts Tamás Blues Band – élő koncert

Mindhárom klub más és más területen tevékenykedik, egy mégis közös bennük… Rendszeres találkozásaik alkalmával az általuk preferált érték közvetítését tűzték ki célul. Korábban kapcsolódás elsősorban csak a klubtagok között volt, hiszen többen vannak, akik kettő, de van olyan személy, aki rendszeresen mindhárom klub "foglalkozásait" látogatja, segíti.

A szervezetek tagjai önzetlenül, önkéntesen tevékenykednek a szervezési és megvalósítási feladatok elvégzésében. Ez, egy ilyen nagyméretű városi rendezvény estében szinte egyedülálló.

A Pálinka Klub rendezvényein eddig is jelentős szerepe volt a csabai kolbásznak, és a Kolbászklub rendezvényein is meghatározó funkciót töltött be a pálinka. A csabai blues fesztiválokon az előadókat és a klubtagokat jó békéscsabai házigazdaként pálinkával és kolbásszal fogadják.

Így itt nem az a kérdés, hogy miért, sokkal inkább az, hogy eddig miért nem fogtak össze?

A rendezvényhez mindhárom szervezet azt teszi hozzá, amiben a legjobb:

× A Csabai Kolbászklub tagjai igényes, remek helyszínt biztosítanak a piknikhez, valamint kolbászkészítő bemutatóval, kolbászgyúrással teszik színesebbé a programot.

× A Csabai Pálinka Klub tagjai saját gyümölcsükből becefrézett bérfőzetet, vagy saját maguk által főzött pálinkát ajánlottak fel a kóstolóval egybekötött időutazáshoz, mely során a pálinka történetét és békéscsabai múltját ismerhetjük meg. Az est egyik érdekessége a közös, egyidejű koccintás lesz 300 pohár szilvapálinkával. A nem kis mennyiségű párlatot azok a magánszemélyek ajánlották fel, akik aktív tagjai a Pálinka Klubnak.

× A Csabai Csípős Blues Club 18 sikeres blues fesztivált rendezett eddig Békéscsabán. A sok éves tapasztalat, a közvetlen kapcsolat az ismert zenekarokkal és az élő zene varázsa az, amit hozzá tud tenni a rendezvényhez.

Képzeljünk el egy piknik kosarat, tele kolbásszal és pálinkával. Ha mindezek mellé társul egy gitár, máris garantált a jó hangulat.

Mindezt olyan hungarikumok tarkítják, melyeket bátran nevezhetünk CSABAIKUMnak is.

A 3 civil szervezet Békéscsaba polgáraival együtt így szeretné méltó módon megünnepelni az újratelepítés 300. évfordulóját.

A Csabai Kolbász-Blues-Pálinka Piknikre a belépés díjtalan.

Mindenkit kolbásszal, pálinkával, élő zenével és szeretettel várunk!

Csabai Rendezvénypajta a Facebookon.


Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?