Tisztújító Közgyűlés


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békéscsaba
Tisztújító Közgyűlést tartott 2018.május 16.-án a Békés Megyei Katasztrófa-és Polgári Védelmi Szövetség.

Közgyűlésen részt vett Dr. Endrődi István tü. ezredes a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnöke, Békés Megye Kormánymegbízottja képviseletében Aleksza Mihály a Megyei Kormányhivatal főosztályvezető-helyettese, Tolnai Péter a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke, Gyarmati Sándor a Békés Megye Polgárőrök Szövetsége elnöke valamint Nagy Sándor a Békés Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke.

Lipták István a Szövetség elnöke a napirend elfogadása után beszámolt a Közgyűlésnek az elmúlt évben végrehajtott feladatokról, kiemelve a megye önkéntes mentőszervezeteinek gyakorlataihoz nyújtott támogatást. Az elnök hangsúlyozta a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megrendezésének fontosságát is.

A szakmai beszámoló követően a Felügyelő Bizottság számolt be a gazdálkodás eredményeiről. A beszámolók elfogadását követte a tisztújítás, ahol az elnökség és a felügyelő bizottság megválasztására került sor. A Közgyűlés az elkövetkezendő 4 évre ismét Lipták Istvánt választotta elnökének.

Dr. Endrődi István az MPVSZ Országos Elnöke hozzászólásában elismerő szavakkal méltatatta a Békés Megyei Katasztrófa-és Polgári Védelmi Szövetség elmúlt években végzett kiemelkedő munkáját, hangsúlyozta, hogy az országban ez az egyetlen megye, ahol a települések önkormányzatainak 90 %-a tagja a Szövetségnek. Gratulált az újonnan megválasztott tisztségviselőknek, majd röviden felvázolta a 2018. évi célokat és feladatokat.

Tételek: 1 - 20 / 65 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!