E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Fenntarthatósági Témahét a Refi-benForrás: Szegedi Kis István Református Általános Iskola – Petőfi u. alsó tagozatMegjelent: 2018 Május 25. ( Péntek ) 12:36
Frissítve: 2018 Május 25. ( Péntek ) 12:49
A Szegedi Kis István Református Általános Iskola Petőfi utcai alsó tagozata idén is csatlakozott az április végén szervezett, országos Fenntarthatósági Témahét programjaihoz.

Az 1.korcsoportos diákok a "MIT MESÉL A TERMÉSZET?" témakör megvalósítása során a Tizenkét hónap című újgörög népmese feldolgozásával, a hónapokkal, évszakokkal ismerkedtek játékos foglalkozásokon. A kicsik naptárat is készítettek, melyeket az adott hónapra jellemző illusztrációkkal láttak el.

A 2.korcsoportosok témája a "PIACON VAGY SZUPERMARKETBEN?" címet viselte, melynek keretében a tudatos vásárlói szokások kialakítása, a fogyasztói kultúra fejlesztése, és a tudatos kritikus fogyasztói magatartás kialakítása és fejlesztése "került terítékre" …

A projekt célja az volt, hogy elgondolkodjanak a gyerekeket, hogy ők is képesek sok mindenen változtatni egyszerűen azzal, hogy a vásárlásaik során döntéseket hoznak.

Az osztályok ellátogattak a helyi piacra és egy szupermarketbe, ahol megvizsgálták a megvásárolható élelmiszereket, azok származási helyét, árát, összetételét.

Délutáni programként helyi őstermelőktől vásárolt friss zöldségeket kóstolhattak házi zsíros kenyérrel, mindenki nagy örömére.

A témahét során a tavalyi tanévben kialakított iskolai tankertbe minden osztály magokat, hagymákat és virágokat ültetett. Ezt is természetesen a fenntarthatóság jegyében művelik, hogy gyönyörködhessenek a kikelt növényekben, termésekben, és hogy egy részét akár el is fogyaszthassák.

A szervező tanítók remélik, hogy a tartalmas, feladatokkal teli hét élményei sokáig megmaradnak a gyerekek számára, és tudatosabban fogják alakítani környezetüket a jövőben!

A Petőfi utcai alsó tagozat munkaközössége(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?