Elindult az iparterület-fejlesztés Oncsán!


Izsó Gábor polgármester és Dankó Béla országgyűlési képviselő ma az vízvezeték építés helyszínén ismertették a részleteket.

A polgármester elmondta, a 200-as ivóvíz és a 300 milliméteres szennyvízvezeték mellett nagykapacitású áramvezeték is kiépítésre kerül, de a százmillió forintos uniós fejlesztésnek köszönhetően szilárd útburkolatot kap a Vágóhíd utca egy szakasza, illetve a Kecskeméti utcai átemelőben a szivattyúk és a hozzájuk tartozó elektromos szerelvények cseréje is megtörténik a következő két-három hónapban.

Mindezek a beruházások az oncsai 10 hektáros ipari terület értékét növelik és helyet adnak majd az épülő börtönnek is.

Izsó Gábor a börtön kapcsán elmondta, az 1 hónappal ezelőtti helyszíni szemlén a Büntetés-végrehajtás részéről mindent rendben találtak.

Dankó Béla Békés és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a városvezetés helyesen döntött, amikor a TOP forrásokból gazdaságfejlesztési terület kiépítésre is benyújtott pályázatot, ezzel biztosítva, hogy az a későbbiekben iparűzési adót termelhessen a városnak. A képviselő felidézte, hogy az elmúlt pályázati időszakban Békés 3,5 milliárd forintot nyert el, míg az összes gazdasági és civilszervezet nyertes pályázatival együtt összesen 8 milliárd forint érkezett a városba. A munkanélküliség 2012-höz képest a városban harmadára csökkent, a képviselő ennek további csökkenését várja.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!