Múzeumok Éjszakája a Békési Galériában!


Forrás: Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum
Helyszin: Békés, Széchenyi tér, 4
Megjelent: 2018 Június 15. ( Péntek ) 09:11
Módosítva: 2018 Június 20. ( Szerda ) 13:51
Múzeumok Éjszakájára invitáljuk az érdeklődőket a Békési Galériába!

A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum 201-ban is csatlakozik ehhez az immáron országos hagyománnyá vált kezdeményezéshez. (Az esemény országosan belépődíjas, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 100,-, felnőtteknek 200,-Ft!)

2018. június 23-án intézményünk egy helyszínen, a Békési Galériában (Békés, Széchenyi tér 4., emelet) várja az érdeklődőket, 17.00 órától 24.00 óráig. Ez idő alatt minden korosztálynak igyekszünk külön-külön programot biztosítani, több teremben, többféle elfoglaltságot:

A gyerekek fonálból színes madárkát, fonálból divatos ékszereket készíthetnek, színes fém tartódobozt mintázhatnak dekupázs technikával.

A már nem gyerekek is többféle foglalkozás közül választhatnak, érdeklődési körüktől függően: választhatnak gyerekeknek szóló foglalkozást vagy kirakózást (puzzle) Jantyik Mátyás festőművész, a múzeum névadójának képeivel. Ha érdekli őket, foglalkoztató füzetet is kitölthetnek (csoki)pénzjutalomért kölönböző témákban.

A felnőttek a Békési Galériában látható, Görgényi Tamás festőművész "Portré, akt, kisplasztika" című kiállítását tekinthetik meg, vagy kényelmes székekben ülve kihangosított prezentációt láthatnak Jantyik Mátyás festőművész munkásságáról, vagy a Békési Múzeum történetéről. A vetítések minden félórában (fél 7-kor, fél 8-kor, fél 9-kor stb.) kezdődnek és fél óráig tartanak.

A múzeum munkatársai szeretettel hívnak és várnak minden kedves érdeklődőt a békési Múzeumok Éjszakájára!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!