Általános iskolai ballagás szép elismerésekkel


A Szegedi Kis István Református Általános Iskola június 16-án tartotta ballagási ünnepélyét, amelyen harminc diák nyolc éves tevékenységét ismerték el.

A református általános iskola négy osztálya ballagott: 8.A (osztályfőnök: Földesi Magdolna), 8.B (Sasné Felföldi Anikó), 8.C (Gyaraki László), 8.D (Balog Vilmos). Az osztályok a Szánthó Albert utcai telephelyen működtek, ott kezdődött a ballagás is.

A kilenc órakor kezdődő ünnep a református templomban folytatódott, ahol az istentiszteleten Katona Gyula hirdette Isten aktuális üzenetét. Mózes második könyve 19. fejezete 1-6. verse alapján kifejtette: mindenki fél a holnaptól, a jövőtől, de a mi jövőnk Isten kezében van. Szükségesek viszont az elcsendesedések, a múlt eseményeinek felidézése, a megállások Isten előtt. Az elcsendesedő népnek ugyanis megszólal Isten és feltárja akaratát.

Kovács Dániel igazgató azt fejtette ki köszöntőjében, hogy a ballagó diákok jövője nagyban függ attól, hogy mit tettek a múltban, tehát az iskolai évek alatt. "A tegnap gyümölcse rányomja a bélyegét a holnapra." A befektetett munka megtérül, de azt is tudni kell, hogy az eddig óvó búra távolodni fog, és sok mindenben egyedül kell majd dönteniük az ifjaknak, ami nem könnyű.

Elismerést kaptak az egyes tantárgyak legjobbjai, valamint négy tanuló megkapta az iskola rangos díját: Péter Lilla (8.A), Fölker Zsombor (8.B), Pocsaji László (8.C), Nagy Irén (8.D).

Az istentiszteleten az alsó tagozat énekkara szolgált. A ballagást megtisztelte jelenlétével Kálmán Tibor, Békés város alpolgármestere.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!