E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Nagy sikerű tábor a "Szép magyar beszéd" Olvasótábor TarhosonForrás: Békés - Tarhosi Énekiskola Megjelent: 2018 Július 12. ( Csütörtök ) 13:47
2018.június 17-21 között ismét megrendezésre került Tarhoson az évek óta nagy érdeklődés övezte „Szép magyar beszéd” olvasótábor.

A tábor kettős célt szolgált. Egyrészt jutalom, levezetés, kikapcsolódás az arra érdemes diákoknak az évi komoly munka után (a diákok tanulmányi eredményük jutalmaként táborozhattak az Alapítvány a Megújuló Tarhosért támogatásával), másrészt olyan szakmai tábor, amelynek célja, hogy az olvasás megszerettetésén túl napi szokássá rögzítse az olvasást, valamint népszerűsítse a Kazinczy-versenyeket és betekintést nyújtson azok követelményrendszerébe. A tábort meglátogatta Balázs Géza nyelvész, az ELTE Mai Magyar Nyelvi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, aki a gyermekekkel való foglalkozásokon túl "Anyanyelvünk magyarsága" címmel a békési Püski Sándor Városi Könyvtárban nagy sikerű előadást tartott. A szakmai programokon túl a lelkes táborozóknak élménydús kikapcsolódásban volt része az Alföldi Betyár Lézerharcosok lézercsatájában és új barátságok születtek az esti tábortűz mellett. dr. Deme Tamás a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docensének esti beszélgetései nagy hatással voltak a táborozókra. A tábor az Anyanyelvápolók Szövetsége, Békés Város Önkormányzata, Békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, Szegedi Kis István Református Gimnázium anyagi és erkölcsi támogatása mellett valósult meg. A tábor éve óta egyre népszerűbb. A tábor az egykori, Gulyás György híres karnagy, zenepedagógus által alapította Békés-tarhosi Énekiskola nyugodt, csendes, erdei környezetű kastélyparkjában került megrendezésre. A szervező az Alapítvány a Megújuló Tarhosért őrzi a Gulyás szellemiséget és örökíti tovább ilyen és ehhez hasonló rendezvényeivel, táboraival. A tábor 2019-ben is szeretettel várja az érdeklődőket.

Elérhetőség: Alapítvány a Megújuló Tarhosért

Kapcsolat: email: alapitvanyamegujulotarhosert@gmail.com

tel: Végváry Edina alapítványi képviselő

+36-20-661-12-99(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?