Élményekkel teli néptánc tábor Dánfokon


A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ és a Belencéres Néptáncegyüttesért Egyesület közös szervezésében idén immár 7. alkalommal várta a Békés Megyei Néptánc Tábor a néptánc és a népi kultúra iránt érdeklődő gyermekeket.

Az oktatók, Mahovicsné Ladányi Anita, néptáncpedagógus és Mahovics Tamás, a Belencéres Néptáncegyüttes művészeti vezetője, néptáncpedagógus minden évben törekszenek arra, hogy megismertessék a gyermekeket a régió hagyományaival, értékeivel. Idén sem volt ez másképp, hiszen az 5 nap alatt szeghalmi magyar táncokkal, népi játékokkal, szokásokkal ismerkedhettek meg a résztvevők. A táborozók kedvenc játéka az ún. futó méta volt, mely egy hagyományos magyar labdajáték. A sportolás mellett kézműves foglalkozások is színesítették a programot a gyermekek nagy örömére. Kedden kis kosárkákat fontak a kulturális központ munkatársainak vezetésével, majd csütörtökön similabdát és hurkapálcára ragasztott népi bábokat készítettek.

A pénteki táborzáró esten a szülők, rokonok és érdeklődők előtt mutatták be a néptáncosok, amit a hét folyamán tanultak. Mindenki névre szóló emléklapot vehetett át az oktatóktól és hagyományosan idén is egy nagy csokitortával zártuk a tábort.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


néptánc tábor