A Szent Lázár Alapítvány is készül Madzagfalvára!


A szlogenünk marad: Együtt a sokféleségben!

A három napos rendezvényen szándékaink szerint a testi-lelki egészség elérését és megtartását helyeznénk a középpontba. Ennek érdekében társintézményekkel együttműködve szeretnénk, gyermekprogramokat, pályaválasztási tanácsadást, jótékonysági akciót, rendezni. A három nap alatt minden nap közel azonos időtartamban (délelőttől késő délutánig) települnénk ki, több generációt is megcélzó programokkal. A Szent Lázár Alapítvány pénteken és szombaton szeretné magát képviseltetni a rendezvényen.

A személyi feltételeket saját dolgozóinkkal, együttműködő partnerekkel, és önkéntes munkaerővel oldanánk meg. A rendezvény helyszínéül a ligeti rész gondoltuk, a kerékpárút mellett, ahol megfordulnak az emberek és kellő nagyságú terület jut a programok lebonyolításához. A területen sátor felállítását tervezzük, melyhez a Békési Polgárőrség Közhasznú Egyesület közreműködését kérjük. Az Egyesület fogja biztosítani számunkra a sátrat és annak felállítását. Továbbá a helyszín közel kell, hogy legyen a kövesúthoz, vagy a kerékpárúthoz, mert kerekesszékkel való közlekedést is szeretnénk beépíteni a programba.

A programok részletes kidolgozása folyamatban van, ami biztos, hogy kisgyermekek részére célba dobást, kavicsfestést, kishajó modellezés Tobai Zsolt segítségével, arcfestést, rajzversenyt rendeznénk. A modellezés során gőzhajó elkészítését tervezzük, melyhez a makett minden részét Tobai Zsolt készíti. A hajókat terveink szerint olyan konstrukcióban szeretnénk megvalósítani, hogy elkészültük után vízre lehessen bocsátani őket. A nagyobbak kipróbálhatják a vakok és gyengén látók állapotát, szembekötős és hasonló játékokkal. A serdülők és fiatal felnőttek a pályaválasztás körülményeiről érdeklődhetnek, és megismerkedhetnek egy- két szakmával is, meghívott önkéntesek segítségével. A felnőttek egészen az idősekig szabadon tudnak informálódni a programok történéseiről. A rendezvény keretein belül természetesen felhívnánk a figyelmet intézményünk szolgáltatásaira is.

Péntek délután 14:00 órától 16.00 óráig elsősegély és újraélesztés bemutató, ezzel párhuzamosan 14.00 órától 18.00 óráig egészségmegőrzéssel kapcsolatos játékos vetélkedő fog zajlani. (A szombati programterv még körvonalazódik.)

Az Egyesület a vasárnapi Ízek utcája főzőversenyen is szeretné magát képviseltetni, ahol marhapörkölt főzését tervezik

Elérhetőségek:

Kovács Ildikó Tel: 06/20-286-4266, 06-66-643-588

Balázs Beatrix: 06-66-643-588

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!