Letette igazgatói esküjét Palatinus Pál


Szeptember 2-án ünnepi istentisztelet keretében nyitotta meg az új tanévet a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium.

Katona Gyula református esperes lelkipásztor a tékozló fiú példázata (Lk 15,11-24) alapján tolmácsolta Isten üzenetét a hallgatóságnak. A történetben szereplő fiú függetlenedni akart, de csak mélységbe jutott. Aztán úgy döntött, hogy hazamegy. Nem volt könnyű kimondani, hogy vétkezett, de el kellett mondania, mert nem jó békétlenséggel együttélni. Az atya visszafogadta, másként cselekedett, mint ahogy várni lehetett volna. A történet azt mondja el, hogy mit szeretne Isten. Bármikor kitárt karokkal fogad. A helyes megoldás a mennyei Atyánk közelségét keresni és választani.

Az istentisztelethez kapcsolódott a tanévnyitó ünnepség, amelynek keretén belül került sor Palatinus Pál megválasztott igazgató ünnepélyes eskütételére. Katona Gyula kiemelte: a vezetőválasztásra a korábbi igazgató, Kovács Dániel lemondása miatt került sor. A presbitérium 100%-os támogatással választotta meg utódját.

Izsó Gábor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy aki a Szegedibe jár, komoly lelki útravalót kap, és a szülők jó döntést hoztak, amikor ide íratták gyermeküket.

A hagyományos Myra-díjat a Petőfi utcai alsó tagozaton tavaly 4. évfolyamos Maczik Gergő kapta. Mint ismert, a verseket is író volt munkatársunk Pocsaji Gáborné Marika emlékére minden évben egy kisdiák kapja meg ezt az elismerést, aki az alsó tagozatot kiemelkedő eredménnyel végezte el. Sor került az elsősök és a kilencedik évfolyamos diákok eskütételére is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!