Jó hangulatú Családi Délután az integráció jegyében


Az „Együtt az integrációért Békésen” elnevezésű (TOP 5.2.1-15-BS1-2016-00002 számú) pályázat részeként, Békés Város Önkormányzatának, mint főpályázónak vállalásában Családi Délutánt rendeztek augusztus 24-én a Soványház utcai „Csillag” Reményhír Szolgáltató Pontban.

Olyan családokat invitáltak a rendezvényre, melyek személyes mentorálás alatt állnak. Vagyis életvezetési, gyermeknevelési, munkavállalásra felkészítő tanácsadást kapnak, és ezeknek a segítségével remélhetően a többségi társadalomba való beilleszkedésük sikeresebb lehet.

A rendezvényt Kádasné Öreg Julianna, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója, e projekt szakmai vezetője nyitotta meg. Ezután a családok négyfős csapatokba tömörülve szellemes, a kreativitást és a végtagokat megmozgató vidám hangulatú sorversenyekben és szellemi vetélkedőkben mérték össze magukat, nyereményekért. Később a Békési Önkormányzati Tűzoltóság látványos bemutatót tartott. A kánikulai melegben megtartott Családi Délutánt közösen elfogyasztott paprikás krumpli estebéd zárta.

Tudósítás: Szegfű Katalin, fotók: Gazsó János (GA-Pix Fotó)

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!