Közösséget teremt a Filmklub


A második évaddal rövidesen folytatódik a Püski Sándor Könyvtár Filmklubja, melyet tavaly szeptemberben tartottak meg először.

Az első szezon Női sorsok a filmklasszikusokban témában tartott vetítései óriási sikert arattak, alkalmanként negyven-ötven érdeklődőt is megszólított egy-egy film. A havonkénti közös mozizás közösséget teremtett. A legtöbb látogatót a Testről és lélekről című magyar film vonzotta, Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt alkotása.

A második évad témája: Kisemberek, nagy filmek. Olyan alkotásokat válogatott össze a klub házigazdája, mint például az Aranyláz Charlie Chaplintől, A kölcsönkért kastély Kabos Gyula főszereplésével, a Fegyverszünet karácsonyra című drámai alkotás, az olasz neorealista Bicikitolvajok, az Alfred Hitchcock által rendezett Hátsó ablak, a Móra Ferenc kisregénye alapján készült Hannibál tanár úr, továbbá a zenés filmek gyöngyszeme, az Ének az esőbe. A sor még folytatható. A vetítések előtt Szegfű Katalin filmtanár tart előadást az adott alkotás filmművészetben betöltött szerepéről és főbb értékeiről. A Püski Sándor Könyvtár Filmklubjában nyitányként szeptember 12-én az Aranyláz és így a burleszk műfaja kerül előtérbe. Az olvasóteremben zajló vetítések mindenki számára ingyenesek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!