Titokzatos illatok


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Az aromaterápiát évszázadok óta használja az emberiség a szépségápolásban, az egészségügyi gyakorlatokban, ugyanis az esszenciális olajok hatással lehetnek az érzelmeinkre, a hangulatunkra, enyhíthetik a fájdalmainkat és más kellemetlen tüneteinket, a megfelelő olaj képes csökkenteni a stresszt, jó hatásfokkal fokozza némelyik olaj a keringést, ezzel pedig a méreganyagok kiválasztását.

Ha harmónia, akkor tömjén. Mint az olajok királya, antidepresszáns, segíti a béke, a relaxált állapot és az elégedettség érzését, nyugtató és egyben gyulladás gátló, fertőtlenítő hatású és támogatja az egészséges sejtfunkciót. Fájdalomcsillapító és az ízületi problémákra is jó hatással lehet.

A mirhát is használják meditációkor, támogatja a tudatosságot és hangulatemelő hatással is bír. Ezen kívül a mirhának is van fertőtlenítő, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása, enyhíti a légúti panaszokat, erősíti az immunrendszert, külsőleg pedig alkalmazzák sebek gyógyulásának elősegítésére.

A szantálfa olajának párologtatással és a bőrön való kenegetésével segíti a belső harmónia megteremtését. Helyileg vagy belélegezve használva a mirha, a tömjén és a szantálfa olaja pozitív hatása határtalan, lelki békénk megteremtése érdekében szagolgassunk minél többet belőlük.

Legyen béke és harmónia!

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

Kristály Patika

Levendula Patika


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!