Mátyás királyról is szó majd a Tökmulatság


Célegyenesbe érkezett a XIII. Békési Tökmulatság szervezése. A rendezvényt a Durkó utca 8. szám alatti Tájházban a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület tartja szeptember 22-én, szombaton 10 órától.

Mivel a meteorológiai előrejelzés csodás napsütést és enyhe időt jósol, minden adottnak látszik a vidám mulatsághoz, melynek kedvenceiezúttal a gesztenye és a pulyka. Ezek megjelennek majd a nap programsorában. A szervezők arra is gondoltak, hogy a Mátyás király Emlékéről megemlékezzenek, például a tordai pogácsasütésben, amely mézes finomság ott lehetett reneszánsz uralkodónk asztalán is. Eljön Békésre Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Békés Megyei Culinary Team vezetője, aki éppen arról tart majd előadást, hogy milyen ételeket hagyott örökül Mátyás király kora. Soós Emőke színművész Mátyás meséket ad majd elő. A lényeg persze ezúttal is a tök: lesz tökszépségverseny, tökkirályválasztás, tökfaragás, majd az elkészült lámpásokkal felvonulás a városban. A jó magyar ízek kedvelőinek is érdemes eljönniük, nekik ebédre pandúrlevest (marhahússal készült zöldséglevest) és tárkonyos vaddisznóragut kínálnak, amihez gesztenyés minyon és gesztenyés palacsinta illik.

A XIII. Békési Tökmulatság tehát szeptember 22-én lesz 10 órától 17 óráig. Az egész napos forgatagra a belépés díjtalan.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!