Fontos győzelem a bajnoki rajton


Remekül indította az NB I B-s bajnokságot a Békés-Drén KC férfi kézilabdacsapata, amely az egyik közvetlen riválisnak tartott Balmazújváros ellen gyűjtötte be a két pontot. A viharsarkinál sokat nyomott a latba a rutinos Oláh Gábor eredményessége, aki 8 gólt tett a közösbe.

Békés-Drén KC–Balmazújvárosi KK 29–25 (12–14)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
Békés: PAJKÓ – Csuka, Hajdú 3, Morva 2, SZÉKELY 3, OLÁH 8 (6), Gidai 3. Csere: Domokos (kapus), Gál 2, KECSKÉS 3, Martonosi 2, Sebestyén 2, Gazsó 1, Fedor, Bátky, Kiss R. Edző: Papp Bálint.
A Balmazújváros legjobb góldobói: Nagy N. 6 (2), Kiss Roland 5.
Kiállítások: 12, illetve 10 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2.

Az első 10 perc gólváltási után a kihagyott hazai lehetőségeket megbüntette a vendégcsapat, így a félidő középre kétgólos előnyre tett szert (18. p.: 6-8). A folytatásban is egy-két találattal rendre az újvárosiak jártak előrébb, amit a szünetig sikerrel megőriztek.
A térfélcsere után egy agresszívabb játékot játszó hazai együttes futott ki a pályára, amely néhány perc alatt ledolgozta hátrányát és a vezetést is sikerült átvennie. A békésiek lendülete ezt követően sem lankadt, az 50. percben már négy góllal jártak előrébb (25-21). Remekül összeállt a védekezés, és rendre sikerült gólokká váltani a támadásokat. A hajrában mindent megpróbált a vendégcsapat, hogy utolérje a hazaiakat, azonban Papp Bálint alakulata ekkor már taktikusan is játszva bebiztosította végső sikerét. Nehezen idult a mérkőzés, de bíztató, nagyon szép megoldásokat is láttunk. Oláh hozta a pontos lövéseit, második játékrészben Pajkó is elkapta a fonalat a kapuban, míg Székely hármasban remekül felvette a védekezés irányítását, illetve remekül mutatkozott be Kecskés a szélen.
– Nagy szükségünk volt erre a győzelemre, amiért keményen meg is dolgoztunk a hatvan perc alatt. - nyilatkozta Papp Bálint.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!