Októberben A funtineli boszorkány nyitja az évadot


A Wass Albert-emlékév előtti tisztelgés jegyében, 2018. október 19-én (pénteken) 19:00 órától erdélyi írónk egyik legmeghatározóbb műve, A funtineli boszorkány kerül színpadra a budapesti Főnix Színház újrafeldolgozásában.

Wass Albert művét színpadra írta: Juhász Ákos László

Díszlet: Neudold Júlia

Rendezte: Bicskei Kiss László

Szereplők: Hartai Laura/Facskó Marica; Makray Gábor/Károlyi Krisztián; Bicskei Kiss László; Guttin András; Varga Tamás; Rékai Nándor; Kassai László; Hole Dániel; Kincses Antal/Sági Kristóf sz.n./Soltész Richárd sz.n.; Medve József; Boldizsár Tünde/Árpád Andrea; Szávai Katalin; Bognár Anita; Vén Friderika; Zernovácz Erzsébet/Weisz Ildikó; Balázs András; Cser Sándor; Baku György/Lénárt László; Kelemen Szabolcs sz.n.

Jegyárak/előadás/fő: 2.700 Ft; 3.200 Ft; 3.700 Ft

A darab a négy előadásos Madzagos Színházbérlet első előadása.

Bérletár: 10.000 Ft/4 előadás*; **

* A bérlet névre szól, de ajándékozható és átruházható. A bérlet készpénzre nem váltható.

** A 2019. évi előadások pontos időpontjáról, legkésőbb a jelzett hónap előtt egy hónappal, a kulturális központ a bérletvásárló által megadott elérhetőségére tájékoztatást küld.

Jegyek és bérletek válthatók a kulturális központ recepcióján. Online jegyvásárláshoz kérjük kattintson ide.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy bérlet váltására csak személyesen, a kulturális központ recepcióján van lehetőség.

Színházi Nyereményjáték!

Mindazok, akik 2018. október 12-ig megváltják Madzagos Színházbérletüket a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban, részt vesznek a nyereménysorsoláson, melynek során 2 fő visszanyerheti bérletének árát!

Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.).

Bővebb információ a 66/411-142/16-os melléken.

Bicskei Kiss László, az előadás rendezője, a Magyar Kultúra Lovagja így ír a darabról:

"Most, miközben ellentmondó politikai információk árasztanak el bennünket, mikor személyes és nemzeti jövőnk egyformán tele bizonytalansággal, mikor igazságot hamisságtól szétválasztani nehezen tudhatunk, s csak hihetjük az igazat, mikor emberi, társadalmi, személyes értékeink, belső értékeink, mindaz, amire szüleink tanítottak, eltűnni látszanak, mikor szavaink jelentése megváltozik, s már nem tudhatjuk, ki mit ért, gondol amögött, amit mond, egy olyan előadást szeretnék figyelmükbe ajánlani, mely tisztaságával, szókimondásával, értékrendjének csorbítatlan keménységével szembefordul a zűrzavarral, a hazugsággal, az önzéssel és a kirekesztő gondolatokkal.

Wass Albert személye régóta kavar viharokat maga körül. A funtineli boszorkány című műve azonban, melyet a Főnix Színház állított elsőként színpadra, még a legelfogultabbakat is elgondolkodásra késztette. Hiszen a hősnő nemzetisége román, körülötte sok nemzetiség kavarog konfliktusokban és egyetértésben; de emberségük vagy embertelenségük nem nációjuk függvénye. Igazságukat vagy önzésüket nem az határozza meg, milyen nyelven szólnak. Emberi nagyságukat vagy kisstílű akarnokságaikat nem nacionális hovatartozásuk irányítja. Ez az előadás egy tiszta pont a körülöttünk kavargó bizonytalanság-áradatban. Kis sziget, ahol néhány órára a szavak visszakapják eredeti jelentésüket, ahol a kimondott szónak súlya és következménye van, ahol az emberség mértéke a tett, és ahol tetteinkért, szavainkért felelősséggel tartozunk. Néhány óra abból a világból, mely itt van ugyan most is körülöttünk, a hétköznapjainkban, valamennyiünk gondolkodásában és szívében, de e nagyvárosi-nagyvilági zajban gyakran nem halljuk meg hangját, s a pillanat kísértései vagy akarásai mentén mozogva tesszük a dolgunkat.

Ez az előadás tiszta gondolataival, tiszta szándékaival, tiszta értékrendjével és tiszta nyelvezetével talán hozzásegít bennünket a hétköznapok tisztánlátásához is. Szeretettel ajánlom kedves színházbarát és magyarkultúra-barát nézőink figyelmébe az előadást."


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!