E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Szeptemberen elkezdődhet a piac felújításaForrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2018 Szeptember 21. ( Péntek ) 11:40
Hamarosan kezdetét veszi a békési piac eddigi legnagyobb volumenű fejlesztése. Sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően a napokban megtörtént a kivitelező kiválasztása.

A munkaterület átadásra szeptember végén kerül sor és a felújítási munkálatok is megkezdődhetnek egyidejűleg. Az önkormányzat 12 darab nyitott árusítóhellyel és ezzel együtt 48 asztallal bővíti a békési piac befogadóképességét. A 250 millió forintos uniós beruházás során külön épületben kapnak még helyet az egyenként 33,5 négyzetméter nagyságú tej- és húsárusító pultok, emellett térburkolatot kap a piaci terület egy része. A piacot körülvevő kerítés és a csapadékelvezető rendszer is felújításra kerül, illetve a beruházás során ivókutat és akadálymentesített illemhelyet is kialakítanak. A fejlesztést érintő program részeként egy hűtőház is kialakításra kerül a Csabai úton, ide a termelők beszállíthatják a megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket.

A zökkenőmentes megvalósítás érdekében az önkormányzat, a piacfelügyelet és a kivitelező részéről egyaránt folyamatos egyeztetések kísérik a lebonyolítást.


Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?