Mozgás, ami felszabadít


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Íme, 5 olyan mozgásforma, amely oldja a stresszt, növeli az önbizalmat, fejleszti az állóképességet és a koncentrációt.

A futás minden izmot megmozgat, feszültségoldó hatása közismert. Futás közben az agyban boldogsághormon szabadul fel, és jobban odafigyelünk belső folyamatainkra is. Azonban fontos a megfelelő bemelegítés-nyújtás, és egy jó futócipő.

A tánc segít kibontakoztatni a női-férfi energiákat, javítja a tartást és növeli az önbizalmat. Olyan komplex önkifejezési eszköz, amely érzelmeket és gondolatokat is közvetít. Tánc közben életre kelnek az érzékeink, valamint folyamatosan fejlődik testtudatunk.

A lovaglás bár kemény izommunkát igényel, mégis a ló ritmikus mozgása lazító, nyugtató hatással van a lovasra. Lovaglás közben fejlődik a koordináció és az ösztöndinamika.

A jóga rendszeres gyakorlása komplex testi, lelki és szellemi fejlődést garantál, hiszen a relaxáció és légzéstechnika által segíti az elme elcsendesítését. Fejlődik a koncentráció és javul a vérkeringés. Kiváló stressz oldó, hosszú távú gyakorlásával egy más minőségű életvitel veheti kezdetét.

A Kung-fu a szervezeten belüli energiaáramlást gátló blokkok feloldásához hatékony eszközként szolgál. Amellett, hogy segít a fókuszálásban, ezáltal a belső egyensúly megteremtésében, önmagad megismerése felé terel, és idővel maga után von egyfajta mentális fejlődést.

Csakis nyerhetünk azzal, ha beiktatjuk a rendszeres testmozgást az életünkbe. Gondold át, mi lenne az, amit szívesen csinálnál, és vágj bele! Meglátod nincs lehetetlen!

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

Kristály Patika

Levendula Patika


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!