Értékes győzelem a megyei rangadón


Békési győzelmet hozott az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság viharsarki rangadója. A sorsolás szeszélye folytán már a Keleti csoport második fordulójában összecsapott egymással a két megyei rivális. A küzdelemből a taktikusabb és pontosabb vendégek kerültek ki győztesen, akinél főként azok a játékosok remekeltek, akik korábban a szomszédvárban is megfordultak.

Orosházi FKSE-Linamar–Békés-Drén KC 26–29 (10–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 400 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
Békés: PAJKÓ 3 – Csuka, SEBESTYÉN 4, MORVA 7 (3), OLÁH 6 (1), Székely 3, Fedor. Csere: Domokos (kapus), Gál 1, Martonosi, Gazsó, Gidai 4, Hajdu 1.
Orosháza legjobb dobói: NÉMETH L. 7 (3), Lele 5 (1). , BALÁZS 5, Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállítások: 12 perc + Mihály a 41. percben kizárva, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 6/4.

A korábban Orosházán is megfordult Oláh Gábor jegyezte a megyei rangadó első találatát, amire Döme Szabolcs nyomban válaszolt. Eleinte nehezen születtek az újabb találatok, mert a vendégek sokszor pontatlanok voltak, viszont Pajkó László a védéseivel versenyben tartotta őket (10. p.: 4–3). A 11. percben Ferenczi Botond átlövésével vezetett először kettővel a házigazda, de ezt nagyon gyorsan egalizálta a Békés, sőt Oláh vezérletével fordítani is tudott (15. p.: 6–8). A házigazdák siettették a támadásaikat, de nem eléggé koncentráltak a védekezésre, így viszont Szabó Levente gyakran került kiszolgáltatott helyzetbe. A látogatók ügyesen lassították a játékot, és egy-egy váratlan megoldással megtalálták a rést a hazai falon (22. p.: 7–11). A hét a hat elleni támadójáték nem sok eredményt hozott az OFKSE számára, még sem szakadt le jobban, mert Szabó Levente sikeresen hárított néhány kísérletet, Oláh pedig két hetest is kihasználatlanul hagyott (26. p.: 8–12). A hajrában rövid időre két gólra felzárkózott Bakó Botond alakulata, végül a kapkodás hatására mégis az addigi legnagyobb különbség alakult ki a két csapat között a szünetre. A második félidőre mindkét oldalon friss erők kerültek elő. A békésiek továbbra is megfontolt támadásokat szőttek, a házigazdák viszont élvonalbeli tempót próbáltak diktálni és Balázs Botond átlövéseivel a felzárkózást is megkezdték (35. p.: 13–16). A hazai közönséget bosszantó bakik azonban változatlanul benne voltak a játékukba, már pedig ez a hét a hat elleni támadásépítésekbe nem fér bele. Rendre gólokkal bűnhődtek a zöld-sárgák, így azután a 39. percre visszaállt az ötgólos különbség (14–19). Bakó Botond ki is kérte tanítványait egy röpke kupaktanácsra. A játék azonban mintha tanácstalanságba csapott volna át (42. p.: 15-22). A küzdeni akarással nem volt gond hazai oldalon, csak sok volt a technikai hibai, ami demoralizáló hatású, könnyű békési gólokat eredményezett. Az utolsó negyedórában próbáltak közelebb kapaszkodni Németh Lászlóék (47. p.: 18–22), de négy gólon belülre nem tudtak kerülni, mert Oláh kétszer is a "kígyótérről" talált be Herjeczki Balázsnak. A hét a hat ellen meg végképpen nem ment a házigazdáknak ezen a napon: Pajkó kapus az 53. percben már a harmadik találatát jegyezte (20–26), csapata pedig összességében a hatodikat dobta az üresen tátongó kapuba. A végjátékra így is összekapta magát az OFKSE, amiben segített, hogy a vendégek szinte zsinórban passzív játékig szőtték akcióikat (58. p.: 24–26). Morva Zoltán sikeres büntetője vetett véget a további felzárkózásnak, és gyakorlatilag a meccs végére is pontot tett. Külső szemlélőnek meglepetés erejével hathat az orosháziak veresége, ugyanakkor a békésiek pontosabb és érettebb játéka, nem mellesleg Pajkó kapus remek teljesítménye megérdemelt pontokat eredményezett számukra a viharsarki rangadón.

Papp Bálint: – Elismerés és gratuláció jár a fiúknak, hiszen igazi csapatként játszottunk. Most kell okosnak lenni, és helyén kezelni a sikert.

Gratulálunk csapatunknak a győzelemhez.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!