Lakóhajók és turisták jöhetnek a Kettős-Körösre


Kormányprogram fejlesztheti a térség, köztük Békés turizmusát – erről Révész Máriusz kormánybiztos és Dankó Béla országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót a Békési Kishajó Kikötőben.

Az elmúlt években kiemelkedő törekvések, mérföldkőnek tekinthető beruházások vették kezdetét a Körösök mentén, köszönhetően az Alsó-Tisza és Körösök vízi turizmusának komplex fejlesztése című országos projektnek és a Bejárható Magyarország programnak. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak az érintett települések bevonásával.

Révész Máriusz elmondta, cél a térség turisztikai látványosságainak összefogása, egymásra épülő programajánlatok kifejlesztése, melynek megvalósítását a kormány is támogatja. A terveket október végéig fogja benyújtani és a kormány várhatóan novemberben dönt róla, a gyakorlati megvalósítás becsélése szerint 2019-2020-ban történhet.

A kormánybiztos példaként említette, hogy a javaslatok között szerepel a Kettős-Körös hajózhatóvá tétele, nyugati mintára lakóhajók telepítése és a hozzá tartozó turizmus és az infrastruktúra fejlesztése.

Dankó Béla országgyűlési képviselő hangsúlyozta, külön kormánybiztos foglalkozik a helyi turizmus fejlesztésével, ez a kormányzat elhatározását is mutatja és az elmúlt évek gazdasági fejlődése teszi majd lehetővé a beruházásokat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!