Sokat érő két pontot tartottunk itthon


A harmadik „rázós” bajnoki mérkőzését is sikerrel vette a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. Papp Bálint alakulata a pontvadászat harmadik körében, szombaton kora délután ötgólos győzelmet aratott a komoly terveket szövő PLER-Budapest gárdája ellen.

Békés-Drén KC–PLER-Budapest 29–24 (13–11)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 300 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Békés: PAJKÓ 1 – CSUKA 4, HAJDÚ 8, Morva, Székely 1, OLÁH 9 (5), Gidai 3. Csere: Domokos, Borbély (kapusok), Gál 1, Kecskés 1, Martonosi 1, Sebestyén, Gazsó, Fedor, Bátky.
A PLER legjobb góldobói: Nagy M. 5 (1), Ferencz 4, Horváth 4, Rédai 4.
Kiállítások: 10, illetve 4 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1.

A bajnokság két pontveszteség nélküli csapata csatázott. Nagy iramban kezdődött a találkozó, a kezdeti időszakban rendre a fővárosiak vezettek minimális különbséggel. A félidő közepén egy jó szériát kihasználva fordítottak a házigazdák, és a 25. percben már hat találattal jártak előrébb (13–7). A hajrá a vendégeknek sikerült jobban, a szünetig sikerül visszakapaszkodniuk a meccsbe.
A térfélcsere után sikeresen őrizte két-három gólos vezetését a hazai együttes. Bármivel is próbálkoztak a budapestiek, nem sikerült felzárkózniuk, sőt az 50. percre az addigi legnagyobb fór birtokába kerültek a békésiek (25–18). Nem maradt izgalom a végjátékra, bár a vendégek mindvégig becsülettel küzdöttek, de ezen a napon a jól játszó házigazdák megérdemelt győzelmet arattak.

– Jó ellenfelet sikerült legyőznünk, ismét az egységes csapatjátékunknak köszönhetjük a két pontot. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Gratulálunk csapatunknak!

Következő fordulóban Debrecenbe utazik majd csapatunk, jövőhét szombaton. Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!