Tegyünk együtt a környezetünkért a kolbászfesztiválon!


A környezettudatosság része a 22. Csabai Kolbászfesztiválon a műanyag Re-pohár. Egyszer kell érte 500 forintot fizetni, és a fesztivál végén emlékbe, ajándékba hazavihető.

Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató elmondta, ha valakinek nincs kedve vagy lehetősége magánál tartani az üres poharat, leadhatja az átvételi ponton, és egy ökozsetont kap cserébe. Ezt aztán bármikor beválthatja egy új, tiszta pohárra.

A fesztivál hulladékkezelését szervező társaság szerint a Re-pohár rendszernek köszönhetően jelentősen csökken a fesztivál hulladékmennyisége, hiszen annak körülbelül 25-30 százaléka az eldobott műanyag poharakból képződött.

A boros üvegpohárnál ugyanez a helyzet, 500 forintba kerül ez is az első alkalommal, és ugyanúgy cserélhető végig a fesztivál ideje alatt, mint a Re-pohár, a végén pedig hazavihetik a látogatók.

A környezettudatosságot szolgálja a szórólapozás csökkentésére való felhívás, valamint a szelektív hulladékgyűjtés is. Az asztalokon öko-, vagyis lebomló anyagból készült asztalterítőket használnak.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!