Budapesten járt 100 diák a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolából


Iskolánkban hagyomány, hogy az „Állatok Világnapja” alkalmából felkeressük az Állatkertet, hogy minél többféle állattal megismerkedjenek tanítványaink. Nyolcadik alkalommal szervezte meg Nagyné Hidvégi Mária tanárnő a budapesti kirándulást, amelynek fő célpontja az „Állatszeretet Fesztivál” volt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Minden eddiginél több tanuló – kerek száz 5 - 8. osztályos – jelentkezett az útra. Nagy élmény volt a gyerekeknek a vonattal való utazás, többen most először ültek ilyen közlekedési eszközön, és utaztak ilyen messzire. Budapesten a metrózás és a „kis földalatti” vasúttal való közlekedés szintén újdonság volt több ötödikesnek.

Délelőtt a Magyar Természettudományi Múzeum megtekintése volt a program, az állandó és az időszaki kiállítások több szinten, mintegy ötezer négyzetméteren ragadták magukkal a diákok figyelmét. Másfél óra alatt az egész múzeumot bejárták, ámulattal figyelték meg a hatalmas mamutot, érdeklődéssel tekintettek az ősemberekre és a kiállított koponyákra. A vitrinekben található kitömött állatok és különböző preparátumok odavonzották a gyerekeket. Gyönyörű, színes ásványokat is szemügyre vehettek. Megismerhették a 2018-as Év ásványát, a fluoritot; az ajándék boltban vásárolhattak is belőle. Többen vettek "zsákba macskát", amit izgalommal bontogattak.

A Hősök terén rövid időt töltöttünk, csupán fényképezni álltunk meg.

Délután az állatkerti sétán 7 kontinens állati érdekességeivel, több mint 8000 különleges állattal találkozhattak tanítványaink. Közelről szemügyre vehették a főemlősöket, felfedezhették az afrikai, az amerikai, az ausztráliai, az indiai és madagaszkári állatokat. A Lepkekert színpompás pillangói elkápráztatták őket. A Növénykertben botanikai különlegességeket láthattak. A Sziklakert, a Pálmaház és a Citruskert jellegzetes növényvilága szintén tartogatott megfigyelni valót. A Mérges és óriás hüllők háza félelmetes volt.

A nap zárásaként a dunai sétahajózás feledhetetlen élményt nyújtott: a Margit-híd és az Erzsébet-híd közötti Duna szakasz mentén látható nevezetes épületekben gyönyörködhetett a diáksereg és a hat kísérő pedagógus.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!